Sara De Mey / David Degelin
Volledig scherm
PREMIUM
© Sara De Mey / David Degelin

Boekenclubs zijn hip. 4 boekenwurmen over hun leescommunity én tofste leestips : “Hier worden hechte vriendschappen gesmeed”

Boekenwurmen zijn weer hot. Sinds de coronacrisis vliegen literaire parels over de (online) toonbank. Bibliotheken zien hun ledenaantal stijgen, en ook de herfstvakantie staat in teken van boekenfestivals, dankzij Boektopia in Kortrijk Xpo en Lees! in Antwerpen Expo. Zelfs boekenclubs maken een comeback. Wij zochten vier unieke clubs die vriendschap ademen en een onvoorwaardelijke liefde delen voor één ding: een goed boek. Ze vertellen hoe het er bij hen aan toegaat én wat hun favoriete boeken du moment zijn. “Wat er in de leesclub wordt gedeeld blijft vertrouwelijk.”

 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Op zoek naar een koptelefoon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment
  Hardware Info

  Op zoek naar een koptele­foon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment

  De soldenperiode is volop aan de gang en we bevinden ons in de periode rond Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Hoog tijd dus om jezelf dus even extra te verwennen, met een headset bijvoorbeeld. Techexpert en hoofdredacteur bij Hardware Info Frank Everaardt wijst je de weg naar dé koopjes van het moment, met aandacht voor gamers, sporters, vergadertijgers, bingewatchers en alles daartussen.
 1. Net zoals Evy Gruyaert en Sven Mary nood aan therapie? 2 experts helpen je sneller de weg te vinden. “Er zijn 4 grote psychologische stromingen”
  PREMIUM

  Net zoals Evy Gruyaert en Sven Mary nood aan therapie? 2 experts helpen je sneller de weg te vinden. “Er zijn 4 grote psychologi­sche stromingen”

  Steeds meer mensen komen er openlijk voor uit als ze zich niet goed in hun vel voelen. Deze week nog vertelden Evy Gruyaert en Sven Mary over hun psychologische problemen in het tv-programma ‘Therapie’ op Canvas. Hoewel het taboe stilaan doorbroken wordt, blijft het voor velen nog een grote stap om hulp te zoeken bij mentale strubbelingen. Wat je moet onthouden: de ene therapie is de andere niet. We maken je wegwijs in de vier grote psychologische stromingen. “Maar alles staat of valt met de juiste therapeut.”