Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Blote borsten op het strand zijn passé. Experten: “We weten ons geen raad meer met het vrouwenlichaam”

Ooit was de monokini de normaalste zaak van de wereld, vandaag zien we vooral bedekte borsten op het strand. Ook Lesley-Ann Poppe en Karen Damen denken twee keer na voor ze hun bikinitop uitzwieren. “Al hangt het wel af van de plek waar ik op vakantie ben.” Waarom durven vrouwen hun boezemvriendinnen steeds minder te showen? Hoogleraar psychologie Liesbeth Woertman en seksuoloog Goedele Liekens lichten toe. “De ideale borst ligt nu tot op de centimeter vast.” 

 1. Betere seks, geen urineverlies: waarom je als vrouw je bekkenbodem moet trainen. “Doe deze oefening 3 keer per dag”
  PREMIUM

  Betere seks, geen urinever­lies: waarom je als vrouw je bekkenbo­dem moet trainen. “Doe deze oefening 3 keer per dag”

  Maar liefst zes op de tien Belgische vrouwen ervaren bekkenbodemproblemen. Het is de reden waarom je als (jonge) vrouw ongewild urine of stoelgang verliest, of pijn hebt bij het vrijen. Tijdens deze Wereld Continentie Week legt specialist dr. Hedwig Neels uit hoe je je bekkenbodem traint voor minder ongemakken down there. “Veel vrouwen hebben de neiging om onbewust hun bekkenbodemspieren continu op te spannen. Dat geeft net zo goed problemen.”
 2. Tine (31) heeft grote borsten: “Ik vind het zo moeilijk om me stijlvol te kleden.” Onze ‘fashionfixer’ geeft tips

  Tine (31) heeft grote borsten: “Ik vind het zo moeilijk om me stijlvol te kleden.” Onze ‘fashion­fixer’ geeft tips

  Tine Huysegems (31) heeft maat 44-46. “Ik heb grote borsten, maat F, en dan ook nog eens een flinke kont.” Ze zou zich graag modieus kleden voor haar job, maar als volle dame vindt ze dat moeilijk. Onze ‘fashionfixer’ en moderedacteur David Devriendt snelt te hulp: hij kent vijf items die elke curvy vrouw flatteren. “Deze kledingstukken zijn bovendien niet alleen kantoorproof, maar kan je ook perfect dragen op feestjes en andere gelegenheden.”