Gregoire De Poorter
Volledig scherm
© Gregoire De Poorter

Binnenkijken: dit penthouse in Lissabon kreeg totale make-over. "Duur was niét de norm"

An-Sofie vond in hoofdstad Lissabon het penthouse van haar dromen. Die was instapklaar, en toch besloot ze voor een totale make-over te gaan met een vriend die interieurarchitect is. Duur design combineerde ze met IKEA, de slaapkamer ademt ‘luxehotel’ en het terras werd een volwaardige leefruimte. “Voor het marmer van de badkamer trok ik naar Ibiza, voor dat van de slaapkamer naar Koeweit.”

  1. Dit zijn de 20 Vlaamse design- en modetalenten om in te investeren in 2023. “Mijn creaties zijn niet voor iedereen”

    Dit zijn de 20 Vlaamse design- en modetalen­ten om in te investeren in 2023. “Mijn creaties zijn niet voor iedereen”

    België barst van het talent: van mode- en meubelontwerpers tot grafische designers en juwelen- en handtassenmakers. Zo stelde de organisatie Flanders DC, die beginnende ondernemers binnen design en mode in Vlaanderen op weg helpt, een ‘20 to watch’-lijst op. De helft daarvan is klaar om de modewereld te veroveren, de rest wil zich bewijzen in de designsector. “Durven dromen is het geheim van ons succes.” Een overzicht.
  2. Binnenkijken: instapklaar huis, maar karakterloos. “Liefde voor het authentieke heb ik van papa”

    Binnenkij­ken: instap­klaar huis, maar karakter­loos. “Liefde voor het authentie­ke heb ik van papa”

    Het lijkt wel of iedereen tegenwoordig een instapklaar huis wil. Fotografe en styliste Isabelle (37) en haar man Maxime wisten er zo eentje op de kop te tikken, maar besloten toch om het van top tot (s)teen te verbouwen. Zo leefden ze samen met hun kinderen bijna een jaar op de dakverdieping van slechts 60 vierkante meter. Maar het was het allemaal waard. “Nu vinden we hier tenminste onze persoonlijkheden in terug.”