Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © AFP

Belgische vrouwen staken (eindelijk) op Internationale Vrouwendag: hier halen ze hun inspiratie

Vandaag vieren vrouwen, niet alleen in België maar wereldwijd, vrouwendag. Ook de Belgische vrouwen laten van zich horen en roepen op om te staken. Daarmee sluit ons land aan bij een rijke (buitenlandse) geschiedenis aan vrouwenprotest. Beter laat dan nooit, want de acties waar de Belgische vrouwen zich vandaag op baseren, gaan zelfs terug naar 1908. 

6 reacties

 • Johan Apatride

  2 jaar geleden
  In de westerse landen hebben de vrouwen toch alle macht. Kijk maar wie beslist waar men op vakantie gaat, welke kleur de nieuwe wagen gaat zijn, enz....
 • Frank De Witte

  2 jaar geleden
  Ik zie er het nut niet van in om altijd alles zo op te blazen, maar ik ben dan ook maar een man, mijn geheugen is waarschijnlijk te beperkt om zoiets te begrijpen.
 • WAISME DAT

  2 jaar geleden
  Als ze dan toch een Engelse tekst op een torso willen schilderen , zouden ze dan niet beter zorgen dat er geen grove taalfouten in het tekst staat ? PS : je moet eens kijken wie de terrasjes bevolkt tijdens de eerste mooie werkdagen...
 • piet devlieger

  2 jaar geleden
  Ik zou graag eens een test doen : vrouwen staken een maand versus mannen staken een maand. Indien vrouwen staken zullen er waarschijnlijk mannen met een vuil hemd rondlopen en geen warm eten hebben maar indien de mannen staken zullen de vrouwen zelfs niet meer kunnen wassen en eten bereiden en zal het vuilnis meters hoog in de straten liggen, zullen de winkels niet meer bevoorraad worden, zal er geen elektriciteit zijn en geen veilig water, zullen de spoorwegen en de luchtvaart niet meer werken.
 • Sam Tierlen

  2 jaar geleden
  Vrouwen moeten gelijk gesteld zijn met mannen ... laat ons daar duidelijk over zijn. Maar als ze vaker dan mannen kiezen voor minder-betaalde jobs, ook vaker part-time werken ... dan mag je alles niet op 1 berg gooien, door 2 delen en dan zeggen dat vrouwen gemiddeld minder verdienen dan mannen en gemiddeld een lager pensioen hebben.
 1. De lentezon maakt hippies van ons: (zonne)brillen met gekleurde glazen zijn weer overal. Maar beschermen ze ook genoeg?

  De lentezon maakt hippies van ons: (zonne)brillen met gekleurde glazen zijn weer overal. Maar beschermen ze ook genoeg?

  Het is je misschien al opgevallen: zonnebrillen met gekleurde glazen zijn trendy. Vooral sportieve, robuuste modellen met gele en blauwe glazen zien we overal opduiken. “Gekleurde glazen zijn een leuke manier om het leven, letterlijk, door een andere bril te zien", zegt modejournalist David Devriendt. Wij vroegen aan een opticien of een kleurrijk model je ogen even goed beschermt tegen de zon als de donkere klassiekers.
 1. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

 2. 'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch
  Play
  games

  'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch