Rechts: Niki de Schryver.
Volledig scherm
Rechts: Niki de Schryver. © Frank Toussaint

Belgisch platform waarschuwt: denk 2 keer na voor je shopt bij Shein. “Geef vriendinnen geen complimenten”

De Chinese modewebsite Shein werd in korte tijd razendpopulair. Aan spotprijzen hul je jezelf in een fashionable outfit. Online duurzaamheidsplatform COSH! analyseerde hoe het Chinese bedrijf zoiets voor elkaar krijgt. En dat belooft weinig goeds, legt founder Niki de Schryver uit. “Het is heel zorgbarend hoe wijdverspreid het merk is en hoeveel mensen ze effectief bereiken.”

 1. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.
 2. Alles stijgt in prijs, maar kleding (voorlopig) niet. Hoezo? “Wees waakzaam: modemerken doen aan ‘skimpflation’”
  PREMIUM

  Alles stijgt in prijs, maar kleding (voorlopig) niet. Hoezo? “Wees waakzaam: modemerken doen aan ‘skimpfla­ti­on’”

  In een wereld vol prijsstijgingen is shoppen voor veel mensen nog een verzetje dat verrassend betaalbaar blijft. De prijs van dames- en herenkleding blijft dalen en van inflatie is niks te merken. Maar voor hoelang nog? Stilaan rijst in de mode wel het gevaar van skimpflation: voor hetzelfde geld krijg je als consument stiekem slechtere kwaliteit of service. Vier mode-experten leggen uit hoe je je tijdens het shoppen niet beet laat nemen. “Niet alle merken zijn even koosjer.”