Volledig scherm
© SP

België boven, ook in de mode. 7 herfsttrends uit eigen land

Van corduroy tot de hemdjas. We hebben voor jullie dé 7 herfsthits uitgezocht die momenteel het straatbeeld domineren. Uiteraard kozen we voor de mooiste stuks van Belgische makelij. Omdat het vorige week de Week van de Belgische mode was en omdat een gezonde dosis vaderlandsliefde nooit kwaad kan. 

 1. Sven Ornelis deelt het recept voor zijn favoriete familiegerecht: “Roger Van Damme gaf onze appeltaart zelfs heuse sterren-make-over”
  PREMIUM

  Sven Ornelis deelt het recept voor zijn favoriete familiege­recht: “Roger Van Damme gaf onze appeltaart zelfs heuse ster­ren-ma­ke-over”

  Sven Ornelis kookt graag en goed. Dat kun je lezen op zijn leuke blog ‘De would-be chef’, waarop hij de lekkerste recepten deelt met zijn publiek. Het koken kreeg hij mee van thuis uit. Eerst en vooral van zijn moeder, Anny, maar zeker ook van zijn grootmoeder: mémé Julia. Haar appeltaart is de grote favoriet. Hoe je die zelf kan maken, verklapt hij samen met zijn moeder in onze nieuwe rubriek ‘Het recept van grootmoeder’.
 2. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 1. Mode voor honden zit in de lift, maar is je huisdier wel blij met zo’n jas of kersttrui? Dierendokter Joshua Dutré licht toe

  Mode voor honden zit in de lift, maar is je huisdier wel blij met zo’n jas of kersttrui? Dierendok­ter Joshua Dutré licht toe

  Kledij voor honden is altijd al een ding geweest. Maar waar we het vroeger vooral associeerden met de typische Nero’kes – je weet wel, het keffertje van Carmen uit F.C. De Kampioenen – is het nu helemaal hip. Grote modemerken springen massaal op de kar van petcore, met donsjassen en zachte truien voor onze favoriete huisdieren. Schattig, al maakt dierendokter Joshua Dutré een kanttekening. “Kies liever voor een feestelijk halsband, dat is minder irritant.”
 2. Goedkoop gadget vervangt je Insta-husband en levert professionele foto’s in één click

  Goedkoop gadget vervangt je In­sta-hus­band en levert professio­ne­le foto’s in één click

  Wanneer je op Instagram langs accounts van influencers scrolt, lijkt het wel of ze allemaal een inwonende privéfotograaf hebben. Niet alleen de hoeveelheid content is verbluffend, ook de kwaliteit en consistentie van de beelden is steevast on point. Het geheim is geen privéfotograaf, geen Instagram-husband die driehonderd foto’s per post neemt en ook geen oldskool zelfontspanner die altijd net een seconde te vroeg afgaat. Wat dan wel? Een onschuldig zwart draadloos knopje.
 3. Verse voeding wordt almaar duurder: “Als de prijzen van groenten en fruit nog stijgen, zullen we ze sneller schrappen van het winkellijstje”
  PREMIUM

  Verse voeding wordt almaar duurder: “Als de prijzen van groenten en fruit nog stijgen, zullen we ze sneller schrappen van het winkel­lijst­je”

  Je merkte het misschien al in je portemonnee. Uit onderzoek van de Nationale Bank blijkt dat verse voeding zoals groenten, fruit en varkensvlees de voorbije maanden een pak duurder is geworden. Een gevaarlijke ontwikkeling, want maken we van gezond eten en leven zo niet een luxeproduct? Net nu blijkt dat overgewicht in grote mate bepaalt hoe vatbaar je bent voor corona. “Zeker bij de meest kwetsbare groepen is de prijsgevoeligheid hoog”, zeggen experts. “De gezondheidskloof wordt zo alleen maar groter.”
 4. Actrices Halina Reijn, Maaike Neuville en Carice van Houten over tv-serie ‘Red Light’: “We zijn het tegendeel van perfecte vrouwen”

  Actrices Halina Reijn, Maaike Neuville en Carice van Houten over tv-serie ‘Red Light’: “We zijn het tegendeel van perfecte vrouwen”

  Vanaf 4 december is op Streamz de nieuwe VTM-reeks ‘Red Light’ te zien, een zinderende serie tegen de achtergrond van vrouwenhandel en prostitutie. Actrices Halina Reijn (45), Maaike Neuville (37) en Carice van Houten (44) vertolken de drie hoofdpersonages, wiens levens zich plots met elkaar vervlechten. NINA strikte de dames voor een gesprek. “Als je vrouwen alleen als moeder, maagd of hoer op tv ziet, geloof je dat vrouwen alleen een moeder, maagd of hoer kunnen zijn.”
 1. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona

 2. Tientonner van Amazon probeert bestelwagen van de weg te rammen
  Play

  Tientonner van Amazon probeert bestelwa­gen van de weg te rammen