Unsplash
Volledig scherm
PREMIUM
© Unsplash

Beautyredactrice Sophie achterhaalt welke zonnecrème je het best gebruikt. “Mineraal is goed en chemisch is slecht? Zo werkt het niet”

Zonnecrèmes bestaan in twee soorten. Je hebt chemisch en je hebt mineraal (of fysisch). Alleen, waarin verschillen ze nu juist? Beautyredactrice Sophie zoekt het uit, met de hulp van Ciska Dings, producent van zonnecrèmes, en ze tippen hun favoriete producten. “In de VS zijn een heleboel zonnefilters die we hier gebruiken nog niet goedgekeurd. Die wetgeving staat er al meer dan twintig jaar achter.”

 1. Beautyredactrice Sophie vergelijkt dure en goedkope zonnecrèmes: “De glans is zo fel dat het lijkt alsof ik een sprintje heb getrokken”
  PREMIUM

  Beautyre­dac­tri­ce Sophie vergelijkt dure en goedkope zonnecrè­mes: “De glans is zo fel dat het lijkt alsof ik een sprintje heb getrokken”

  Elke maand gaat beautyredactrice Sophie op zoek naar het beste product in zijn categorie. Vandaag, bij de eerste zomerzon, test ze zonnecrème. “Geen product dat mij en mijn bleke vel zo na aan het hart ligt als de vertrouwde bus SPF. Je snapt: ik heb er veel getest, en weet precies welke je heelhuids door de zomermaanden loodsen. En nee, die hoeven niet altijd veel te kosten.” Van een bus van 40 euro tot eentje van 14,99 euro: welke scoort de beste punten?
 2. “Wie zich beschermt, vertoont 24 procent minder tekenen van huidveroudering.” Met dit zonneplan bescherm je je huid als je buitenkomt
  PREMIUM

  “Wie zich beschermt, vertoont 24 procent minder tekenen van huidverou­de­ring.” Met dit zonneplan bescherm je je huid als je buitenkomt

  Wat hebben we haar gemist, die zomerzon. Na een moeilijke doorstart in mei zijn we helemaal klaar om de zomer in te gaan. Maar dat betekent ook dat onze huid de nodige bescherming vraagt. “Want zonder zonnefactor lopen we schade op. Dat leidt tot rimpels, huidveroudering, maar ook celschade en zelfs huidkanker”, bevestigt dermatologe Dagmar Ostijn. Samen met Ciska Dings, een producent van zonnecrèmes, stelt ze een efficiënt zonneplan op maat op. Beautyredactrice Sophie tipt de beste zonnecrèmes op basis van je huid en je noden.
 1. Elke heeft al heel haar leven eczeem: “Op sommige dagen is het zo erg dat ik mijn bed niet uit wil.” Dermatoloog Ingrid geeft verzorgingstips
  PREMIUM

  Elke heeft al heel haar leven eczeem: “Op sommige dagen is het zo erg dat ik mijn bed niet uit wil.” Dermato­loog Ingrid geeft verzor­gings­tips

  “Gaan de collega’s het zien? Moet ik er iets van zeggen? Hopelijk denken ze niet dat het besmettelijk is?!”. Elke (32) heeft al zo lang ze zich kan herinneren last van rode vlekken, jeuk en schilfertjes. In onze reeks ‘Mijn huid, mijn cavas’ vertelt ze welke impact dat heeft op haar zelfvertrouwen. “Dat is het meest frustrerend: ik heb het niet in de hand. Ik zou alles doen om het onder controle te krijgen.” Dermatoloog Ingrid Van Riet geeft advies.
 2. Redactrice Roxanne en Anke testen drie kaartspelen voor persoonlijke groei uit: “Wat als deze oefening mijn leven overhoopgooit?”
  PREMIUM

  Redactrice Roxanne en Anke testen drie kaartspe­len voor persoonlij­ke groei uit: “Wat als deze oefening mijn leven overhoop­gooit?”

  Zit zelfinzicht in een pakje kaarten? Kaartspellen voor persoonlijke groei duiken plots overal op. Redactrices Anke en Roxanne nemen de proef op de som en testen drie oude en nieuwe kaartspellen uit. De alom bekende tarot kaarten, ‘The And’: het beste kaarspel te wereld voor koppels en de ‘Clarity Kit’: een introspectie pakket. “Ik sta met mijn mond vol tanden. Meteen een antwoord verzinnen blijkt moeilijker dan verwacht.”