TikTok sian.owenx, sjbleau, lorna.munro
Volledig scherm
PREMIUM
© TikTok sian.owenx, sjbleau, lorna.munro

‘Baby botox’ in opmars: je preventief laten prikken tegen rimpels op oudere leeftijd. Experts: “Begin niet té vroeg”

Een jeugdig gezicht, maar het kan hier en daar al een prikje botox gebruiken? ‘Baby botox’ blijkt online een trend waar heel wat mensen zich aan wagen: nu al kleinere dosissen laten prikken voor minder rimpels op je vijfendertigste of veertigste. Drie cosmetische artsen zien de trend ook in ons land, schetsen de voordelen, maar waarschuwen ook voor flagrante gevaren. “We gaan een nieuwe generatie tegemoet die er rimpelloos uitziet, zonder mimiek of persoonlijkheid.”

 1. “Maar één product werkt echt tegen rimpels.” Experts onthullen 3 grote leugens in huidverzorging
  PREMIUM

  “Maar één product werkt echt tegen rimpels.” Experts onthullen 3 grote leugens in huidverzor­ging

  In de drogist puilen de rekken ervan uit en de ene na de andere beroemdheid brengt een eigen lijn op de markt: jawel, huidverzorging is big business. Een serum, crème, hyaluronzuur, vitamine C en andere actieve bestanddelen lijken allemaal nodig voor een gezonde en rimpelvrije huid. Is dat wel zo? Drie experten in dermatologie onderscheiden haarfijn wat echt werkt en wat commerciële quatsch is. “Op die prachtige potjes staan soms halve waarheden of zelfs hele leugens.”
 2. Vintage designerkleding boomt: gouden tips van fashionista Tiany Kiriloff om tweedehands luxe-items te scoren

  Vintage designer­kle­ding boomt: gouden tips van fashionis­ta Tiany Kiriloff om tweede­hands luxe-items te scoren

  Aan designerhandtassen en -kleding hangt een behoorlijk prijskaartje. Gelukkig is er de tweedehandsmarkt, en die boomt. Uit onderzoek blijkt dat liefst drie keer meer mensen op zoek gaan naar vintage luxeproducten dan in 2020. Maar hoe en waar scoor je de allerbeste items? Fashionista, styliste, modejournaliste én vintagejunkie Tiany Kiriloff deelt haar beste tips. “Pas op met platformen zoals Vinted.”