Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Antwerp Pride Parade start vandaag om de LGBTQIA+-gemeenschap te vieren: wat betekenen al die letters?

De Antwerp Pride Parade vindt vandaag, na twee jaar pauze, weer plaats. Deze dag draait volledig rond de LGBTQIA+-gemeenschap, maar wat betekenen de letters van die afkorting die steeds langer lijkt te worden? “Er worden extra letters toegevoegd als er groepen zijn die zich niet voldoende gerepresenteerd voelen.”

 1. Wordt de regenboogvlag misbruikt door grote bedrijven? “Ze verdienen er naar schatting 917 miljard dollar mee”
  PREMIUM

  Wordt de regenboog­vlag misbruikt door grote bedrijven? “Ze verdienen er naar schatting 917 miljard dollar mee”

  Vandaag begint de Antwerp Pride, met de Parade zaterdag als hoogtepunt. Dat belooft veel regenboogvlaggen in het straatbeeld, en ook in de winkelrekken zien we die steeds vaker. Nobel van die bedrijven ... of een slinkse marketingtruc? Senne Misplon van Wel Jong Niet Hetero, Eef Heylighen van Çavaria en LGBTQIA+-activiste Fleur Pierets leggen uit hoe je ‘rainbow washing’ herkent. “Bedrijven die ons willen steunen, moeten vandaag méér doen dan veertig jaar geleden.”
 2. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
 3. Antwerp Pride is véél meer dan enkel parade: ontdek hier onze tips voor een hele week jolijt
  PREMIUM
  ANTWERP PRIDE

  Antwerp Pride is véél meer dan enkel parade: ontdek hier onze tips voor een hele week jolijt

  Het visitekaartje van elke pride is uiteraard de parade en dat is in Antwerpen niet anders. Toch zet Antwerp Pride voor deze jubileumeditie meer dan ooit in op een erg breed geprogrammeerd, meerdaags zomerfestival. Er valt de komende dagen dus veel meer te beleven dan enkel de kleurrijke stoet en het United Love Festival op de Zuiderkaaien dat daar op volgt. Ontdek hier acht tips voor een geslaagde Antwerp Pride 2022.