Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Als de vrouw squirt, is de vloeistof dan urine? Nieuwe studie lost seksueel mysterie op

Squirten: er is al veel over gezegd en geschreven. Ongeveer 5 procent van de vrouwen in de westerse landen zou in staat zijn om spuitend klaar te komen en dus een hoeveelheid vocht te verliezen op hun hoogtepunt. Maar wat de vloeistof inhoudt én vooral waar het vandaan komt, was lang een raadsel. Een nieuw Japans onderzoek komt nu met een opvallend inzicht en lost zo het jarenlange seksueel mysterie op.

 1. "Ook vrouwen kunnen ejaculeren en direct contact is vaak té intens." Seksuologe Chloé geeft je belangrijke lessen 'klitkunde’
  PREMIUM

  "Ook vrouwen kunnen ejaculeren en direct contact is vaak té intens." Seksuologe Chloé geeft je belangrij­ke lessen 'klitkunde’

  “Voor de duizend en eerste keer: de vagina is ontworpen als baringskanaal. Vanbinnen zitten er amper genotssensoren”, aldus seksuologe Chloé De Bie. In tegenstelling tot wat velen denken is niet de vagina, maar de clitoris de tegenhanger van de piemel. Vanaf september 2022 wordt het vrouwelijke genotsorgaan eindelijk in de schijnwerpers gezet, want dan is het in volle glorie te bewonderen in de biologiehandboeken van de middelbare school. Wij zetten alles op een rijtje wat jij over de clitoris moet weten voor meer seksueel genot. “1 op de 2 vrouwen vindt cirkelvormige bewegingen het fijnst.”
 1. Van ‘kom hier’-vingerbeweging tot diepe stimulatie: seksuoloog legt uit hoe je de 5 erogene spots prikkelt
  PREMIUM

  Van ‘kom hier’-vingerbewe­ging tot diepe stimulatie: seksuoloog legt uit hoe je de 5 erogene spots prikkelt

  De G-spot vinden blijft moeilijk. Zó moeilijk dat we soms twijfelen of het mythische genotsplekje wel bestaat. Britse onderzoekers brengen misschien beterschap: zij pleiten nu dat we de G-spot als een ‘G-zone’ moeten zien. En er is nog meer goed nieuws, want volgens seksuoloog Chloé De Bie is de G-spot niet de enige erogene zone daarbeneden. Vond jij de C-, P- of X-spot al? “We moeten durven masturberen om te weten hoe ons lichaam reageert op aanraking.”
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.