Getty Images/Maskot
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/Maskot

Alles stijgt in prijs, maar kleding (voorlopig) niet. Hoezo? “Wees waakzaam: modemerken doen aan ‘skimpflation’”

In een wereld vol prijsstijgingen is shoppen voor veel mensen nog een verzetje dat verrassend betaalbaar blijft. De prijs van dames- en herenkleding blijft dalen en van inflatie is niks te merken. Maar voor hoelang nog? Stilaan rijst in de mode wel het gevaar van skimpflation: voor hetzelfde geld krijg je als consument stiekem slechtere kwaliteit of service. Vier mode-experten leggen uit hoe je je tijdens het shoppen niet beet laat nemen. “Niet alle merken zijn even koosjer.”

 1. HOROSCOOP. Succes voor single Ram en fysieke ongemakjes voor Maagd: astrologe Esther voorspelt je week

  HOROSCOOP. Succes voor single Ram en fysieke ongemakjes voor Maagd: astrologe Esther voorspelt je week

  Elke week onthult astrologe Esther van Heerebeek nu nog diepgaander wat de sterren mogelijk voor jou in petto hebben. Stellen je gezondheid en je geld het goed en welke plottwists staan er je in je carrière of in de liefde te wachten? Esther geeft voor elk sterrenbeeld een helder overzicht. “Omdat planeet Jupiter dwarsligt, heb je deze week weinig zelfvertrouwen in de liefde, Weegschaal.”
 2. Dit gezin leefde 3 dagen zonder elektriciteit en verwarming. “Hier kan iedereen iets uithalen”

  Dit gezin leefde 3 dagen zonder elektrici­teit en verwarming. “Hier kan iedereen iets uithalen”

  De energieprijzen swingen de pan uit, dus heel wat mensen ondernemen actie. Ook Natasia (34) en haar gezin: drie dagen trokken ze er resoluut de stekker uit. Zonder elektriciteit van buitenaf probeerden ze het leven verder te zetten, met alternatieve en goedkopere oplossingen. Ze vertellen waar ze tegenaan liepen en wat ze leerden over energie besparen. “We gingen onze maandfactuur van 455 euro maal tien zien gaan. We moésten wel kijken hoe we dat anders konden aanpakken.”
 3. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.