Greetje Van Buggenhout
Volledig scherm
PREMIUM
© Greetje Van Buggenhout

“Al bij de eerste kerstlichtjes voel ik de stress opkomen.” Een kersthater en een kerstlover aan het woord

“Ons versierde huis zie je tot op een halve kilometer.” Mira (42) is verzot op de feestdagen: van overal komen mensen naar haar kersthuisje kijken dat zij en haar man al in augustus opbouwen. Maaike (47) heeft er niets mee: zij associeert kerst met veel 'moetjes’. “Wanneer mijn broer weer aan de lijn hangt om met aandrang de familiale kerstplannen te bespreken, wil ik ver weglopen.”

 1. Eva (52) wordt natuurlijk oud, Laurence (56) kiest voor cosmetische ingrepen: “De verleiding is zo groot”
  PREMIUM

  Eva (52) wordt natuurlijk oud, Laurence (56) kiest voor cosmeti­sche ingrepen: “De verleiding is zo groot”

  Ouder worden valt je vaak zwaar, als vrouw: met elke nieuwe rimpel en elk grijs haar komen harde reacties. Eva (52) en Laurence (56) kiezen elk een andere manier om ermee om te gaan. Als model staat Eva onder druk en toch houdt ze de natuur niet tegen. “Eens je met cosmetische ingrepen begint, waar eindigt dat?” Schoonheidsspecialiste Laurence kiest wel voor fillers, botox en plastische chirurgie. “Als iets aan je spiegelbeeld je stoort, waarom zou je dat niét aanpakken?”
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.