Greetje Van Buggenhout
Volledig scherm
PREMIUM
© Greetje Van Buggenhout

“Al bij de eerste kerstlichtjes voel ik de stress opkomen.” Een kersthater en een kerstlover aan het woord

“Ons versierde huis zie je tot op een halve kilometer.” Mira (42) is verzot op de feestdagen: van overal komen mensen naar haar kersthuisje kijken dat zij en haar man al in augustus opbouwen. Maaike (47) heeft er niets mee: zij associeert kerst met veel 'moetjes’. “Wanneer mijn broer weer aan de lijn hangt om met aandrang de familiale kerstplannen te bespreken, wil ik ver weglopen.”

 1. Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?
  Jobat

  Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?

  De vacaturegraad van interimjobs blijft een pak hoger dan die van vaste banen. Er zijn in ons land dan ook voortdurend tienduizenden vacatures voor jobs als uitzendkracht. Dat blijkt uit recente cijfers van Statbel. Waar vind je de meeste vacatures op interimbasis? Verdien je als uitzendkracht meer dan als vaste medewerker? En wat zijn de voor- en nadelen van zo’n tewerkstelling als interim? Jobat.be zet het voor je op een rij.
 2. Goedele Liekens houdt van ‘snuffelen’ en jongeren zitten in een ‘situationship’: dit is het ABC van de nieuwe liefde
  PREMIUM
  1

  Goedele Liekens houdt van ‘snuffelen’ en jongeren zitten in een ‘situati­ons­hip’: dit is het ABC van de nieuwe liefde

  Goedele Liekens vindt het heerlijk om te ‘snuffelen’ met haar nieuwe vriend en elkaar te leren kennen. Vooral de jonge generatie slaat je om de oren met nieuwe liefdestermen. “Ik zit in een situationship”, hoor je dan of “ze heeft me geghost”. Is verliefd zijn vandaag ingewikkelder dan vroeger? Seksuoloog Wim Slabbinck overloopt het ABC van de nieuwe liefde.
 1. Belgisch platform waarschuwt: denk 2 keer na voor je shopt bij Shein. “Geef vriendinnen geen complimenten”

  Belgisch platform waarschuwt: denk 2 keer na voor je shopt bij Shein. “Geef vriendin­nen geen complimen­ten”

  De Chinese modewebsite Shein werd in korte tijd razendpopulair. Aan spotprijzen hul je jezelf in een fashionable outfit. Online duurzaamheidsplatform COSH! analyseerde hoe het Chinese bedrijf zoiets voor elkaar krijgt. En dat belooft weinig goeds, legt founder Niki de Schryver uit. “Het is heel zorgbarend hoe wijdverspreid het merk is en hoeveel mensen ze effectief bereiken.”
 2. Eva (52) wordt natuurlijk oud, Laurence (56) kiest voor cosmetische ingrepen: “De verleiding is zo groot”
  PREMIUM

  Eva (52) wordt natuurlijk oud, Laurence (56) kiest voor cosmeti­sche ingrepen: “De verleiding is zo groot”

  Ouder worden valt je vaak zwaar, als vrouw: met elke nieuwe rimpel en elk grijs haar komen harde reacties. Eva (52) en Laurence (56) kiezen elk een andere manier om ermee om te gaan. Als model staat Eva onder druk en toch houdt ze de natuur niet tegen. “Eens je met cosmetische ingrepen begint, waar eindigt dat?” Schoonheidsspecialiste Laurence kiest wel voor fillers, botox en plastische chirurgie. “Als iets aan je spiegelbeeld je stoort, waarom zou je dat niét aanpakken?”