Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Agorafobie is meest voorkomende fobie in België. Dara getuigt: “Zodra ik thuis ben, gaat mijn deur op slot”

Agorafobie of ‘pleinvrees’ is de meest voorkomende fobie in België. Dara De Backer (29) kampt al zo’n zeventien jaar met de angststoornis. Ze moest er een job door zoeken die toelaat om in haar eentje te werken, verloor er vrienden door en stelt zelfs haar kinderwens in vraag. “Ik vlucht vaak naar mijn auto: het is de enige plek waar ik me veilig voel.” Een expert van het Angstcentrum geeft meer uitleg. “Je kan er volledig van verlost raken. Áls je het goed aanpakt.”

 1. Is een rebound altijd gedoemd om te mislukken en hoe herken je hem? Relatietherapeut: “Je ziet het totale plaatje niet”

  Is een rebound altijd gedoemd om te mislukken en hoe herken je hem? Relatiethe­ra­peut: “Je ziet het totale plaatje niet”

  Realityster Kim Kardashian is weer single: na negen maanden blijkt haar nieuwe liefde Pete Davidson dan toch geen waardige opvolger voor Kanye West. De comedian was haar ‘rebound’, volgens velen: een welbekende term voor de toekomstloze vlam waar je je na een relatiebreuk op stort. Hoe herken je zo'n ‘rebound’ en is zo’n romance altijd gedoemd? Een relatietherapeute licht toe.
 2. Wanneer knaldrang ‘knaldwang’ wordt. Fleur (26): “Het was te veel. Onze agenda zat weer bomvol”

  Wanneer knaldrang ‘knaldwang’ wordt. Fleur (26): “Het was te veel. Onze agenda zat weer bomvol”

  Knaldrang werd in 2021 verkozen tot woord van het jaar: we stonden toen op ontploffen om opnieuw te kunnen feesten. En ja hoor, deze coronavrije zomer plannen we ons leven gretig vol met feestjes en terrasjes. Een mens zou er uitgeput door raken — een fenomeen dat nu al ‘knaldwang’ heet. “Het was te veel. Onze agenda zat bomvol”, getuigt Fleur (26). Welzijnspsycholoog Hein Zegers geeft tips om eraan te ontsnappen.
 3. Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Vuelta
  13

  Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro

  Vrijdag 19 augustus gaat de Ronde van Spanje van start. Blikvanger aan het vertrek in het Nederlanse Utrecht is onze Remco Evenepoel. De 22-jarige Belg is een van de topfavorieten om de eindzege in de wacht te slepen, maar de concurrentie is niet van de poes. Denk jij dat hij aan het langste eind kan trekken? Bewijs dat je de grootste kenner bent met de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro cash.