Pexels
Volledig scherm
© Pexels

Afwisselend thuis en op kantoor werken kan met negatieve bijwerking komen, bewijst studie

‘Hybride werken’ is de toekomst. Een deeltje thuis, een deeltje op kantoor. Veel Belgische bedrijven spraken in elk geval al met hun werknemers af hoeveel en soms ook welke dagen van de week ze na de coronacrisis op kantoor moeten zijn. Lijkt een heerlijke werkvorm, maar een nieuwe studie bewijst dat we er misschien toch niet allemaal gelukkiger van zullen worden. 

  1. Balans na bijna twee jaar telewerken: hybride werken werkt, maar verbondenheid blijft klappen krijgen
    PREMIUM

    Balans na bijna twee jaar telewerken: hybride werken werkt, maar verbonden­heid blijft klappen krijgen

    Waar we in april 2020 nog afwachtten tot het allemaal voorbij zou zijn, leerden we in de loop van de pandemie op een andere manier te werken. Terugkijken op bijna twee jaar telewerken, aanpassen en afstand houden op de werkplek: wat is er dan veranderd, hoe zijn wij veranderd? Professoren organisatiepsychologie Kathleen Vangronsvelt en Ans De Vos van de Antwerp Management School bevroegen bijna 2.300 werkende Vlamingen en ruim 300 werkgevers. Vier conclusies, één constante: de grootste onzekerheid is verdwenen, wat ons ook tijdens het (thuis)werk iets meer rust bezorgt.
  2. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
    Gouden Formule 1
    6

    Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

    Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.