Rechts: dermatoloog Thomas Maselis.
Volledig scherm
Rechts: dermatoloog Thomas Maselis. © Getty Images / Photo News

Aan het vervellen na een dag in de zon? Dermatoloog geeft tips: “Eet antioxidantrijke voeding”

Een verbrande huid door de zon is op zich al pijnlijk. Dat je daarna fameus kan gaan vervellen, is ook allesbehalve aangenaam. Dermatoloog Thomas Maselis legt uit hoe je een verbrande huid best verzorgt en wat je tegen die vervelende pelletjes kan doen. 

 1. Loopband of hometrainer kopen voor thuis? Dit is de beste keuze voor jouw situatie
  HLN Shop

  Loopband of hometrai­ner kopen voor thuis? Dit is de beste keuze voor jouw situatie

  Zin om te sporten, maar schrikt het koude, vaak natte herfstweer je af? Zie je een abonnement voor de fitness ook niet meteen zitten? Dan is de aankoop van een fitnesstoestel voor thuis mogelijk iets voor je. Een hele thuisfitness installeren is financieel en praktisch vaak niet doenbaar. Wil je je daarom beperken tot één toestel, maar weet je niet precies het welke? HLN Shop zet de voor- en nadelen van de twee populairste toestellen, de hometrainer en de loopband, op een rij.
 2. COLUMN. Jeroen heeft hét gesprek met zijn tienerzoon. “Hij viste mijn penisring op uit een mandje”

  COLUMN. Jeroen heeft hét gesprek met zijn tienerzoon. “Hij viste mijn penisring op uit een mandje”

  Je maakt het maar mee als ouder: je kind vist een seksspeeltje op en wil er daarna àlles over weten. Jeroen maakte het mee met zijn 13-jarige zoon. Op vijfjarige leeftijd zette ook hijzelf zijn vader ook onder druk al zwaaiend – met een gebruikt nota bene – condoom. Geen ouder die er aan ontsnapt. Maar hoe pakt Jeroen het aan? “‘Papa, masturbeer jij vaak?’ Moet ik ook daar nog een antwoord op verzinnen?”
 1. UITGETEST: dure en goedkope zonnecrèmes. “De melk smeert heerlijk uit, als ware het één van hun luxueuze dagcrèmes”
  PREMIUM

  UITGETEST: dure en goedkope zonnecrè­mes. “De melk smeert heerlijk uit, als ware het één van hun luxueuze dagcrèmes”

  Vandaag staan er bloedhete temperaturen en een brandende zon op het menu, en is het dus belangrijker dan ooit om je huid goed te beschermen. Maar de ene zonnecrème is de andere niet. Beautyredactrice Sophie test en vergelijkt verschillende producten zodat jij dat niet hoeft te doen, met prijskaartjes van 14,99 euro tot 40 euro. “Een goedkope zonnecrème uit de supermarkt zou niet minder goed mogen zijn dan een dure uit de parfumerie.”
 2. Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op
  TV
  3

  Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op

  ‘Oh… my… God!’ Vanaf één oktober zwiert Netflix ‘Friends’ van z’n platform en het ziet er niet naar uit dat de twee zomaar ‘on a break’ gaan. Maar niet getreurd, want wij hebben enkele waardige vervangers voor u opgesomd om de pijn van deze natuurlijke streamingcyclus te verzachten. Al zult u wel moeten pivoteren tussen de verschillende streamingzenders om uw lachspieren te bedienen. Van het klokkenspelgevoelige ‘Minx’ op Streamz tot het opbeurende ‘Schitt’s Creek’ op VRT MAX.
 3. Maxime vraagt Issy ten huwelijk tijdens een duik in Thailand: “Ik ging nooit trouwen, en toen zag ik haar”

  Maxime vraagt Issy ten huwelijk tijdens een duik in Thailand: “Ik ging nooit trouwen, en toen zag ik haar”

  De Vlaamse Maxime is op wereldreis wanneer hij de Thaisy Issy leert kennen. De twee worden al snel verliefd en delen één grote passie: freediven. Het is meteen ook de manier waarop Maxime zijn liefde ten huwelijk vraagt. Al loopt dat niet helemaal volgens plan. “Het blad met ‘Wil je met mij trouwen’ verstopte ik in mijn wetsuit, zodat Issy niets zou merken.” Dácht hij … Hoe Maxime deze indrukwekkende verloving in het geheim voorbereidde én hoeveel hij ervoor betaalde, vertelt hij ook.