1. Arne wil dat zijn vrouw seks heeft met andere mannen: “Na haar date met hem was haar string helemaal nat”
    PREMIUM

    Arne wil dat zijn vrouw seks heeft met andere mannen: “Na haar date met hem was haar string helemaal nat”

    “‘We begonnen te kussen op de strandstoeltjes’, fluisterde ze in mijn oor terwijl ze op mijn schoot zat, ‘en hij streelde mijn borsten’.” Arne (34) vindt het heerlijk om afspraakjes met andere mannen te regelen voor zijn vrouw Manon (35). Vooral als ze er daarna uitgebreid over vertelt. Op vakantie in Spanje regelt Arne voor Manon een afspraak met een man in de duinen. Als ze terug is, loont Manons afspraakje ook voor Arne op een heel tastbare manier.
  1. Vergeetachtig of toch een geheugenstoornis? Experts lichten toe wanneer je alert moet zijn. “De signalen zijn subtiel”
    PREMIUM

    Vergeetach­tig of toch een geheugen­stoor­nis? Experts lichten toe wanneer je alert moet zijn. “De signalen zijn subtiel”

    Hoe ouder je wordt, hoe meer je vergeet, lijkt het wel. Vandaag is het ‘I Forgot Day’, dus vroegen we een psycholoog en neurowetenschapper welke soorten vergeetachtigheid onschuldig zijn en welke niet. En hoe je kan ingrijpen als je bepaalde alarmsignalen opmerkt bij jezelf of een ander. “Wees alert als je bijvoorbeeld halverwege je uitleg niet meer weet wat je aan het vertellen bent of ineens stopt zonder uitleg.”
  2. Voor mama’s die borstvoeding geven is Rock Werchter dit jaar een pak aangenamer. “Hier moet je de melk niet weggooien”

    Voor mama’s die borstvoe­ding geven is Rock Werchter dit jaar een pak aangenamer. “Hier moet je de melk niet weggooien”

    Borstvoedende mama’s beleven Rock Werchter dit jaar een pak zorgelozer. Het festival biedt voor de eerste keer ‘The Milk Factory’ aan, een plek waar ze terechtkunnen om in alle rust — en met een streep livemuziek op de achtergrond — melk af te kolven. Ze kunnen er hun melk zelfs koel bewaren. Gedaan dus met stressen op de wei over lekkende borsten of verspilde moedermelk.
  3. Mond vol tandjuwelen: “Tooth gems zijn een booming business.” Al waarschuwt tandarts voor valkuilen

    Mond vol tandjuwe­len: “Tooth gems zijn een booming business.” Al waarschuwt tandarts voor valkuilen

    Van kleine kristalletjes tot uitgebreide tandversieringen en grills: tandjuwelen of tooth gems zijn momenteel cool. Student Kamillia Sain (25) merkte de trend op en maakte van tandjuwelen haar business. “Soms komen bezorgde mama’s mee naar de afspraak, om uiteindelijk zelf met een tooth gem buiten te wandelen.” Al komt zo’n juweel niet zonder risico’: tandarts Laurence Amand licht toe.
  1. Bang dat er over je geroddeld wordt? Foute instelling, zegt socioloog. “We moeten elkaar roddelgedrag gunnen”
    PREMIUM

    Bang dat er over je geroddeld wordt? Foute instelling, zegt socioloog. “We moeten elkaar roddelge­drag gunnen”

    We geven het niet graag toe, maar iederéén roddelt weleens. Over die materialistische vriendin, egoïstische broer, bemoeizuchtige grootouder of gewoon ... over een toevallige passant. Socioloog Rinus Feddes licht toe waarom we roddelen, in welke drie situaties het te ver gaat en of het cliché dat vrouwen vaker roddelen klopt (hint: mannen zijn echt niet zo onschuldig als ze denken). “Op het werk roddelen over iemands seksuele voorkeur, dat is onnodig schadelijk.”
  1. Populaire reeks ‘Mijn Superseks’ krijgt eigen podcast. Journaliste Roxanne legt uit waar de pikante verhalen vandaan komen

    Populaire reeks ‘Mijn Superseks’ krijgt eigen podcast. Journalis­te Roxanne legt uit waar de pikante verhalen vandaan komen

    “Ja, ik zweer het. Alles is waargebeurd.” Al twee jaar gaat journalist Roxanne Wellens op zoek naar de verhalen over de beste seks ooit. En vanaf vandaag wordt de populaire reeks ook in een podcast gegoten. Daarom blikken we met Roxanne terug: ze vertelt hoe ze de pikante getuigenissen selecteert, waarom ze de reeks maakt en welk verhaal haar het meest is bijgebleven. “Ik heb erg getwijfeld of we die getuigenis zouden publiceren, maar na het interview draaide mijn idee honderdtachtig graden.”
  2. “Iedereen draagt jurkjes, maar míjn benen staan vol rode bultjes.” Amber heeft zonneallergie. Dermatoloog geeft tips
    PREMIUM

    “Iedereen draagt jurkjes, maar míjn benen staan vol rode bultjes.” Amber heeft zonnealler­gie. Dermato­loog geeft tips

    “Zodra de zon schijnt, doemen er op mijn huid honderden onsmakelijke kleine bultjes op.” Amber (24) worstelt met een zonneallergie. Wanneer iedereen geniet van terrasjes, tripjes of zonnebaden in het licht, moet zij in de schaduw schuilen. Eén op de tien vrouwen heeft dezelfde pech, dat is drie keer meer dan mannen. Dermatoloog Griet Voet legt uit dat een zonneallergie gelukkig niet onoverkomelijk is. “Je moet langzaamaan je huid laten wennen aan de zon.”

De Fashion­fixer

  1. Een fit leven en lichaam? Deze 10 gewoontes hanteren mensen die in topvorm zijn

    Een fit leven en lichaam? Deze 10 gewoontes hanteren mensen die in topvorm zijn

    Of het nu een collega is, een buur of familielid: we kennen allemaal iemand die altijd in topvorm is. Ze slaan geen work-out over, laten zich niet vangen door ongezonde snacks en blaken voortdurend van energie. Hun geheim om gemotiveerd te blijven? Deze 10 gezonde gewoontes, die makkelijker vol te houden zijn dan je zou denken. “Als je consequent bent, worden die tien minuten stretchen in de ochtend even vanzelfsprekend als je kop koffie.”
  2. De blote buiken hype: zijn ‘crop tops’ het nieuwe normaal? “Veel mensen denken: bedek uzelf”

    De blote buiken hype: zijn ‘crop tops’ het nieuwe normaal? “Veel mensen denken: bedek uzelf”

    De outfit van de Française Mladenovic (28) maakte de tongen los op Wimbledon: in plaats van het traditionele jurkje verscheen ze in een heel korte top. Ook naast het tennisveld zien we die trend: mensen van alle leeftijden en met alle lichaamstypes flaneren trots met een bloot middenrif. Moderedacteur David Devriendt verklaart de evolutie. “Vroeger was zo’n topje voor op vakantie en in het uitgaansleven. Nu gaan we ermee naar school en het werk.”
  3. 16.000 euro voor het hele interieur: zo verbouwde Julie het busje waarmee ze op reis gaat. “Ik mis alleen een bad”
    PREMIUM

    16.000 euro voor het hele interieur: zo verbouwde Julie het busje waarmee ze op reis gaat. “Ik mis alleen een bad”

    “Ik parkeer mijn ‘hotelkamertje’ in de stad en hoef niet in te pakken of uit te checken.” Vlamingen trekken massaal naar het buitenland in omgebouwde busjes. ‘Vanlife’ heet dat, zelfs ex-K3 Josje Huisman is eraan verslingerd. Onderneemster en interieurfanaat Julie Motoi (33) richtte voor zichzelf een compact busje in dat ook voor citytrips kan dienen. Ze deelt details over het bouwproces en haar tips en budget. “Het was echt puzzelen met de ruimte.”
  4. Steeds meer jongeren blijven langer maagd. "De focus op het perfecte lichaam speelt zeker een rol”

    Steeds meer jongeren blijven langer maagd. "De focus op het perfecte lichaam speelt zeker een rol”

    In ‘Thuis’ duiken personages Silke en Ilias voor de eerste keer samen in de koffer. De twee zijn (al) 18 jaar oud. De fictie ligt opnieuw dicht bij de werkelijkheid, want cijfers voor Vlaanderen tonen aan dat jongeren op steeds latere leeftijd ontmaagd worden. Een gezonde evolutie of een generatie van preutse pubers? We vroegen aan seksuoloog en psycholoog Michelle Hufkens. “De jeugd is meer bezig met wat ze willen, wanneer ze het willen én met wat goed voelt.”
  1. Hoe leer je jouw kind sparen en juist omgaan met geld? Geldcoach: “Vertel wat je inkomen is en waar het naartoe gaat”

    Hoe leer je jouw kind sparen en juist omgaan met geld? Geldcoach: “Vertel wat je inkomen is en waar het naartoe gaat”

    Ruim één op de twee Belgen maakt zich zorgen om de stijgende levenskosten en de economische onzekerheid. Tussen hen ook ouders, die zich afvragen hoe ze hun kind de waarde van geld kunnen leren begrijpen in woelige tijden. Door je kroost in je spaarpotje te laten piepen, bijvoorbeeld, zegt geldcoach Eef van Opdorp. Ze geeft samen met GoStudent praktische tips over hoe je kinderen doet sparen en financieel weerbaar maakt, en legt uit hoeveel zakgeld je best geeft.
  2. “Iederéén zal weten dat ik kleur uit een potje gebruikte.” Beautyredactrice test zelfbruiners van 3 tot 60 euro
    PREMIUM

    “Iederéén zal weten dat ik kleur uit een potje gebruikte.” Beautyre­dac­tri­ce test zelfbrui­ners van 3 tot 60 euro

    Zongebruinde benen zijn niet voor iedereen vanzelfsprekend. Gelukkig bestaan er zelfbruiners: sommigen zijn zelfs zo goed dat niemand nog ziet dat je zomerkleurtje uit een potje komt. Maar krijg je met een potje van 3 euro net zo’n natuurlijk resultaat als met eentje van 60 euro? Onze beautyexperte test budgetopties, middenklasseproducten en luxeflesjes en vindt wel degelijk verschillen. “Wie zich afvroeg waar Jennifer Lopez haar befaamde golden glow haalt: ik heb het gevonden.”