1. Psycholoog over hoe je mentaal sterk blijft bij oorlogsnieuws. “Als je níks leest, voel je je ook machteloos”
  PREMIUM

  Psycholoog over hoe je mentaal sterk blijft bij oorlogs­nieuws. “Als je níks leest, voel je je ook machteloos”

  Lig je wakker van de bommen in Oekraïne of vrees je een oorlog op eigen bodem? Logisch. Onzekere tijden doen ons piekeren, en ‘doemscrollen’ verergert dat nog: je blijft op slechtnieuwsverhalen klikken, op zoek naar iets hoopgevends. “Maar hoe meer je leest, hoe ongeruster je net wordt”, weet psychologieprofessor Filip Raes. Hij legt uit hoe je controle krijgt over je angst, zonder je af te sluiten van de actualiteit. “Er is één uitstekend tegengif voor dat gevoel van bedreiging.”
 1. OPROEP. Mag NINA je liefdesproblemen helpen oplossen, met advies van een professional?

  OPROEP. Mag NINA je liefdespro­ble­men helpen oplossen, met advies van een professio­nal?

  Zit je relatie in een dip? Worstel je met je seksualiteit? Val je als single altijd op de verkeerde types? Matchen jij en je partner op seksueel gebied niet met elkaar? Is een ex opgedoken die je hoofd in de war bracht? Hou je van je lief, maar niet van je schoonzus? Of heb je het gevoel dat je huwelijk niet meer is wat het was, maar durf je geen knoop door te hakken? NINA geeft je gratis advies van seksuoloog en relatietherapeut Wim Slabbinck.
 2. Zwanger zijn is soms ook eenzaam, gênant of lastig: deze mama wil dat taboe doorbreken. “Het is lachen én huilen”

  Zwanger zijn is soms ook eenzaam, gênant of lastig: deze mama wil dat taboe doorbreken. “Het is lachen én huilen”

  Steeds meer vrouwen praten open over hun zwangerschap, in geuren en kleuren, over the good and the bad. Positief, vindt auteur Nele Reymen, die zelf twee zwangerschappen en één zware kraamtijd achter de rug heeft. Ze brengt een speelboek uit dat mama’s minder alleen wil doen voelen. “Want zodra je die positieve zwangerschapstest vasthebt, verandert alles. Je héle leven.”
 1. Ludieke wedstrijd gaat op zoek naar lelijkste Belgische website: welke vind jij het grootste gedrocht?

  Ludieke wedstrijd gaat op zoek naar lelijkste Belgische website: welke vind jij het grootste gedrocht?

  Het doel van websites? Informatie verschaffen. De look en feel zijn eerder secundair, dus de ene instelling, organisatie of onderneming schenkt er al wat meer aandacht aan dan de andere. Met als gevolg dat er héél wat spuuglelijke sites op het net circuleren. Om dat op ludieke wijze in de verf te zetten, is er de ‘Ugly Belgian Websites’-wedstrijd. Voorlopig kanshebbers voor de winnende titel zijn Urbanus, de website van de rommelbeurs en die van Frank Deboosere, maar je kan ook zelf nog nominaties insturen.

De Fashion­fixer

 1. Elegant, mysterieus én een tikje controversieel: Saint Laurent blaast nieuw leven in zijn iconische ‘capuchon-jurk’

  Elegant, mysterieus én een tikje controver­si­eel: Saint Laurent blaast nieuw leven in zijn iconische ‘capuchon-jurk’

  Ondanks dat de ‘capuche-dress’ al zo’n zestig jaar bestaat, blonk het ontwerp deze week als nooit tevoren. Onder de schaduw van de Eiffeltoren toonde Saint Laurent nogmaals hoe iconisch het stuk is tijdens de modeweek in Parijs. Maar het zorgt tegenwoordig ook voor de nodige controverse. Mode-redacteur David Devriendt legt uit waarom, en hoe het komt dat de ‘hoodie-dress’ zo nauw aan het hart lag van wijlen ontwerper Yves Saint Laurent.