1. COLUMN. Journalist Jeroen is klaar met de ratrace. “Ik zeg altijd ‘ja’, waardoor ik voortdurend mensen teleurstel”

  COLUMN. Journalist Jeroen is klaar met de ratrace. “Ik zeg altijd ‘ja’, waardoor ik voortdu­rend mensen teleurstel”

  “Ik moet rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan.” Journalist Jeroen heeft het druk, zoals de overige 7 miljard mensen op deze planeet. Hij voelt zich schuldig, naar zichzelf én zijn omgeving toe. Na een zoveelste slapeloze nacht vindt hij een oplossing voor de ratrace des levens. “Ik wens jou van hetzelfde bevrijdende laken een broek.”
 2. Pikt je partner altijd het deken? Misschien zijn jullie gebaat bij een ‘slaapscheiding’. “Kan je relatie redden”
  PREMIUM

  Pikt je partner altijd het deken? Misschien zijn jullie gebaat bij een ‘slaap­schei­ding’. “Kan je relatie redden”

  Je partner die ’s nachts het deken steelt: het is een van de meest voorkomende relatiefrustraties. Ook snurken, slaapproblemen en overmatig woelen zijn storende factoren in bed. Geen wonder dat steeds meer koppels apart slapen, al durven weinigen dat toe te geven. Een ‘slaapscheiding’ kan nochtans je relatie redden. Twee koppels getuigen. “Ik mis haar warme lichaam naast me. Maar nu hoef ik me niet meer schuldig te voelen.”
 3. Dit zijn de 20 Vlaamse design- en modetalenten om in te investeren in 2023. “Mijn creaties zijn niet voor iedereen”

  Dit zijn de 20 Vlaamse design- en modetalen­ten om in te investeren in 2023. “Mijn creaties zijn niet voor iedereen”

  België barst van het talent: van mode- en meubelontwerpers tot grafische designers en juwelen- en handtassenmakers. Zo stelde de organisatie Flanders DC, die beginnende ondernemers binnen design en mode in Vlaanderen op weg helpt, een ‘20 to watch’-lijst op. De helft daarvan is klaar om de modewereld te veroveren, de rest wil zich bewijzen in de designsector. “Durven dromen is het geheim van ons succes.” Een overzicht.
 1. Filip beleeft ongekend genot met de Zuid-Afrikaanse Margi op de Caraïben: “We waren bloedgeil”
  PREMIUM

  Filip beleeft ongekend genot met de Zuid-Afrikaanse Margi op de Caraïben: “We waren bloedgeil”

  Zeventien jaar geleden leert Filip (72) de Zuid-Afrikaanse Margi (62) kennen op de Caraïben. Er is meteen een knetterende seksuele aantrekkingskracht tussen de twee. Niet lang na hun eerste ontmoeting staan ze al samen onder de douche. Dat mondt uit in een hevige vrijpartij. Een van de vele ... “Ze verdween naar de slaapkamer. ‘Dit is Ken’, grinnikte ze toen ze terugkwam, terwijl ze de roze vibrator voor mijn gezicht zwaaide. ‘Mag hij meespelen?’”
 2. “Dankzij deze methode verdwijnen wallen meteen.” Beautyredactrice tipt de 5 beste tools voor een gezichtsmassage

  “Dankzij deze methode verdwijnen wallen meteen.” Beautyre­dac­tri­ce tipt de 5 beste tools voor een gezichts­mas­sa­ge

  Je gezicht masseren zou je een jeugdige blos en een frisse teint geven. Of dat nu met schraapstenen, je vingers of gekoelde ijsballen is. Blijkbaar activeren sommigen zelfs je lymfesysteem of hebben ze een antiagingeffect. Dit zijn volgens beautyredactrice Sophie Vereycken de vijf beste tools voor een verzorgende massage van je snoet. “Mensen met botox en fillers, opgelet.”
 3. Tot 6.000 euro voor (onzichtbare) beugel: veel volwassenen gaan ervoor. Experts: “Ze doen het voor de liefde”
  PREMIUM

  Tot 6.000 euro voor (onzichtba­re) beugel: veel volwasse­nen gaan ervoor. Experts: “Ze doen het voor de liefde”

  Orthodonten zitten bomvol, want ook veel volwassenen kloppen aan voor blokjes, een (onzichtbare) beugel of facings. Al kost het honderden euro’s. Hoe weet je welke methode bij jou past, hoeveel betaal je ervoor en zijn behandelingen in Turkije echt goedkoper? Twee artsen geven antwoorden: “Patiënten zeggen vaak dat ze geen beugel willen omdat het zo lang duurt, maar ze willen wel zes-, zevenduizend euro investeren in kroon- en brugwerk plus facings”
 1. Oude platen, de beste ijsjes van België en Napolitaanse pizza: 8 topadresjes van StuBru-presentator Stijn Van De Voorde

  Oude platen, de beste ijsjes van België en Napolitaan­se pizza: 8 topadres­jes van Stu­Bru-presenta­tor Stijn Van De Voorde

  Of het nu met podcasts of voor theater is, muziek blijft de rode draad in het leven van StuBru-presentator Stijn Van de Voorde (45). Momenteel is hij op tour met zijn show For Those About to Rock More, waarin hij vrouwen in de muziekwereld eert. Aan ons tipt hij zijn favoriete lokale adresjes én zijn lievelingsplek in het buitenland. En ook daar zit muziek in.
 2. Minder jeuk en aangenamer dan een pruik: haarbanden met eigen haar zijn een hit. “Is ook goedkoper”

  Minder jeuk en aangenamer dan een pruik: haarbanden met eigen haar zijn een hit. “Is ook goedkoper”

  Wie getroffen wordt door kanker, de aandoening alopecia of ernstig haarverlies, vindt vaak zijn toevlucht in een pruik. Maar die zit soms niet goed, jeukt of oogt onnatuurlijk. De Nederlandse Sylvia Holstijn vond daar een oplossing voor: een haarband mét eigen haar van de klant. “De haren zien er exact uit zoals de mensen het zelf inleverden. Het ruikt zelfs nog naar hun eigen shampoo.”

De Fashion­fixer

 1. COLUMN. Goedele Liekens over het seksuele verlangen dat élke vrouw heeft. “Je wil die penis in je. Nu”
  PREMIUM

  COLUMN. Goedele Liekens over het seksuele verlangen dat élke vrouw heeft. “Je wil die penis in je. Nu”

  “Vrouwen willen gevuld worden. Iets IN zich voelen”, beweert Goedele Liekens. Waar dat gevoel vandaan komt en hoe je de hunkering bevredigt, legt ze piekfijn voor je uit. En daar is véél meer voor nodig dan je denkt: er zijn allerlei lekkere plekjes in de vagina die je met een beetje kennis snel weet te stimuleren. “Zonder dit voel je nauwelijks penisstimulatie.”
 2. “Verdriet kan 40 jaar later weer opduiken.” Jeroen en Rani rouwen om hun overleden broer en zus
  PREMIUM

  “Verdriet kan 40 jaar later weer opduiken.” Jeroen en Rani rouwen om hun overleden broer en zus

  De dood van zijn broer heeft er zwaar ingehakt bij Jeroen Meus (44). Om te weten hoe dat moet, rouwen, maakte hij het tv-programma ‘Dagen zonder broer’. Ook Rani De Coninck (52) mist haar overleden zus. Experts Manu Keirse en Ann Costermans geven advies: ze leggen uit waarom het verlies van een broer of zus zo veel pijn doet en het oké is dat tijd niet alle wonden heelt. “Kinderen worstelen vaak met uitgestelde rouw.”
 3. Kylie Jenner en modehuis Schiaparelli krijgen bakken kritiek om jurk met leeuwenkop: is dat terecht?

  Kylie Jenner en modehuis Schiaparel­li krijgen bakken kritiek om jurk met leeuwenkop: is dat terecht?

  Deze week loopt de couture modeweek in Parijs waar exclusieve merken hun meest bijzondere ontwerpen showen. Kylie Jenner verscheen in een opvallende zwarte jurk met levensechte leeuwenkop van het Franse modehuis Schiaparelli. Kan niet, klinkt het bij sommigen, want je verheerlijkt de jacht. Kunst, zeggen anderen. Wie heeft gelijk? “De weg naar de hel is geplaveid met goede voornemens”
 1. Belgisch platform waarschuwt: denk 2 keer na voor je shopt bij Shein. “Geef vriendinnen geen complimenten”

  Belgisch platform waarschuwt: denk 2 keer na voor je shopt bij Shein. “Geef vriendin­nen geen complimen­ten”

  De Chinese modewebsite Shein werd in korte tijd razendpopulair. Aan spotprijzen hul je jezelf in een fashionable outfit. Online duurzaamheidsplatform COSH! analyseerde hoe het Chinese bedrijf zoiets voor elkaar krijgt. En dat belooft weinig goeds, legt founder Niki de Schryver uit. “Het is heel zorgbarend hoe wijdverspreid het merk is en hoeveel mensen ze effectief bereiken.”
 1. Wel of geen kinderen? James Cooke twijfelt. Kinderwenscoach legt uit hoe je weet of je klaar bent voor het ouderschap
  PREMIUM

  Wel of geen kinderen? James Cooke twijfelt. Kinderwens­coach legt uit hoe je weet of je klaar bent voor het ouderschap

  “Ik zou graag papa zijn, denk ik”, zegt een bewogen James Cooke. “Ik twijfel omdat ik écht de beste papa wil zijn en mis nog zelfzekerheid.” Waar we vroeger sneller kozen voor het traditionele gezinsleven, zijn er vandaag meerdere opties en dat gaat gepaard met keuzestress. Waarom twijfelen we zo en hoe pak je dat dilemma aan? Kinderwenscoach en psychotherapeut Miriam De Rycke legt uit welke signalen je helpen met die keuze.