1. Van stofzuigen tot het bed opmaken: zoveel calorieën verbrand je exact met al je huishoudelijke taken

  Van stofzuigen tot het bed opmaken: zoveel calorieën verbrand je exact met al je huishoude­lij­ke taken

  Het bed opmaken, de afwas doen, je vloer dweilen, ... Er zijn leukere dingen om te doen, maar je doodt zo wel twee vliegen in één klap. Want wie huishoudelijke taken uitvoert, beweegt. En daar verbruik je meer calorieën mee dan je denkt. Met een halfuurtje ramen wassen en erna een kwartiertje stof vegen, verbrand je bijvoorbeeld het equivalent van twee crackers met brie. Wie heeft er nog een sportzaal nodig?!
 1. Beha’s met cupmaat M en de comeback van de bomma-slip: deze 7 lingerietrends zijn een plezier voor je lijf

  Beha’s met cupmaat M en de comeback van de bom­ma-slip: deze 7 lingerie­trends zijn een plezier voor je lijf

  Verleidelijke lingerie kopen om je partner te verrassen voor Valentijn? Zo passé. In 2023 kopen we het in de eerste plaats voor onszelf. Want de nieuwe behaatjes en slips zijn sexy en comfortabel, inclusief en duurzaam, en gezond voor je vulva. Zes experts bespreken de nieuwste trends. “Wij spreken niet van shapewear maar van ‘smoothwear’, want het verzacht en strijkt alle vetrolletjes glad.”
 2. Terreur op de werkvloer? Zo ga je om met pestgedrag van collega's of je baas. “Ik werkte 16 uur per dag”
  PREMIUM

  Terreur op de werkvloer? Zo ga je om met pestgedrag van collega's of je baas. “Ik werkte 16 uur per dag”

  Het klinkt haast te kinderachtig om waar te zijn en toch gebeurt het dagelijks: pesten op het werk. Zo werd Rita Gielen (59) het slachtoffer van pestgedrag door haar eigen directie. “Het kwam zo ver dat ik in de tuin onder een boom stond met een touw in mijn handen”, getuigt ze. Professor arbeidsgeneeskunde Lode Godderis geeft raad over hoe je als slachtoffer én ledinggevende kan ingrijpen. “Blijf niet zitten met je twijfels.”
 3. HOROSCOOP. Onverwachts extraatje voor Kreeft een carrièreboost voor Stier: astrologe Esther voorspelt je week

  HOROSCOOP. Onver­wachts extraatje voor Kreeft een carrière­boost voor Stier: astrologe Esther voorspelt je week

  Elke week onthult astrologe Esther van Heerebeek nu nog diepgaander wat de sterren mogelijks voor jou in petto hebben. Stellen je gezondheid en je geld het goed en welke plottwists staan er je in je carrière of liefde te wachten? Esther geeft voor elk sterrenbeeld een helder overzicht. “Planeet Uranus ligt dwars en dat zorgt voor onverwachte woordenwisselingen of ruzies, Leeuw.”
 1. Dus zó reageer je best als je een dickpic ontvangt. Experts: “Als ik de mannen dit antwoord stuur, schrikken ze”
  PREMIUM

  Dus zó reageer je best als je een dickpic ontvangt. Experts: “Als ik de mannen dit antwoord stuur, schrikken ze”

  “Ik wíl helemaal geen penis zien van iemand die ik niet ken.” Het lijkt wel een plaag, ongewenste dickpics in de inbox. Volgens een nieuwe studie heeft ruim de helft van de Belgische meisjes er al een ontvangen. Waarom sturen mannen zo graag foto’s van hun lid? Hoe kan je de afzender op zijn plaats zetten? En heeft het zin om naar de politie te gaan? Twee experts vertellen.
 2. DE KLASFOTO. Een 10-jarige Luc Appermont? Die zag er zo uit. “Ik was een uitblinker in spreekbeurten en gedichten”

  DE KLASFOTO. Een 10-jarige Luc Appermont? Die zag er zo uit. “Ik was een uitblinker in spreekbeur­ten en gedichten”

  “In de klas was ik een dromer en viel ik niet op. Al wilde ik dat wel”, vertelt Luc Appermont (73) over zijn 10-jarige zelf. De tv-presentator zat toen vaak in zijn eigen wereldje, maar steeg buiten de lessen om tóch boven het gemiddelde uit. Hij blikt terug op het strenge schoolleven in de jaren 60. “Een voor een kropen we via een opstapje op die kameel. Wat een tijd.”
 1. EXCLUSIEF. Actrice Cathérine Kools (41) openhartig over stoppen met drinken: “De geschiedenis was zich aan het herhalen”
  PREMIUM

  EXCLUSIEF. Actrice Cathérine Kools (41) openhartig over stoppen met drinken: “De geschiede­nis was zich aan het herhalen”

  Ze verloor haar papa toen ze tien was en kijkt al jaren mee over de schouder van haar alcoholverslaafde moeder. Exact 1.059 dagen geleden besliste actrice Cathérine Kools (41) om het glas zelf aan de kant te zetten. Ze vertelt bijzonder eerlijk over de lokroep van alcohol, de invloed van haar verslaafde moeder en haar kinderwens. “Op tv zie je altijd een lief, leuk meisje. Terwijl ik zoveel heb meegemaakt.”

De Fashion­fixer

 1. Kiespijn, stress of darmproblemen? Je voeten beter verzorgen kan helpen. Experts: “Was ze níét met zeep”
  PREMIUM

  Kiespijn, stress of darmproble­men? Je voeten beter verzorgen kan helpen. Experts: “Was ze níét met zeep”

  Pijn aan je hoofd, rug of darmen? Artsen denken er zelden aan, maar je voeten kunnen de oplossing of oorzaak zijn, zeggen voetexperten. Twee van hen delen de beste massagetechniek en wat je nog moet weten voor gezonde stappers: hoe je eelt voorkomt, waarom je schoenmaat misschien fout is en hoe je koude of zweterige voeten verhelpt. “Het kan zelfs bij de genezing van een burn-out helpen.”
 2. Dirks (50) seksleven lijdt onder zijn ene afknapper. “Ik vind grote schaamlippen lastiger dan een imperfect gebit”
  PREMIUM

  Dirks (50) seksleven lijdt onder zijn ene afknapper. “Ik vind grote schaamlip­pen lastiger dan een imperfect gebit”

  Dirk (50) kan moeilijk intiem zijn met een vrouw als zij niet beschikt over de ‘perfecte’ vulva: kleine schaamlippen en géén verkleuring, alsjeblieft. “Anders mis ik overgave in bed. En zo lopen, tot mijn spijt, mijn relaties stuk.” Hij wil zich die onrealistische eisen afleren. Relatietherapeut Wim Slabbinck geeft advies en vertelt hoe je van seks geniet zónder storende gedachten over je partners uiterlijk.
 1. Binnenkijken: dit penthouse in Lissabon kreeg totale make-over. "Duur was niét de norm"

  Binnenkij­ken: dit penthouse in Lissabon kreeg totale ma­ke-over. "Duur was niét de norm"

  An-Sofie vond in hoofdstad Lissabon het penthouse van haar dromen. Die was instapklaar, en toch besloot ze voor een totale make-over te gaan met een vriend die interieurarchitect is. Duur design combineerde ze met IKEA, de slaapkamer ademt ‘luxehotel’ en het terras werd een volwaardige leefruimte. “Voor het marmer van de badkamer trok ik naar Ibiza, voor dat van de slaapkamer naar Koeweit.”
 2. Ook deze 52 lezeressen kregen al met bodyshaming te maken: “Nu ik vermagerd ben, vinden ze mijn gezicht ‘te mager’”

  Ook deze 52 lezeressen kregen al met bodysha­ming te maken: “Nu ik vermagerd ben, vinden ze mijn gezicht ‘te mager’”

  “Als ze mijn buik zien, zeggen ze: ‘O, ben je zwanger misschien?’” Niet alleen de Nederlandse kroonprinses Amalia (19) of BV's als Pommeline Tillière, Kato Callebaut en Julie Van den Steen maakten het al mee. Bodyshaming overkomt ook héél wat Vlaamse vrouwen, merkten we toen we onze lezeressen om een reactie vroegen. “Ik kreeg opmerkingen als: ‘Daar is de dikke zus.’”
 3. COLUMN. Goedele Liekens weet waarom vrouwen zo weinig klaarkomen. “Daarom hamer ik op deze techniek”
  PREMIUM

  COLUMN. Goedele Liekens weet waarom vrouwen zo weinig klaarkomen. “Daarom hamer ik op deze techniek”

  “Bij soloseks is er geen probleem: dan komen vrouwen massaal klaar”, zegt Goedele Liekens. Waar wringt dan het schoentje met de partner? De seksuologe lijst op wat er beter kan voor een lekker vrouwelijk orgasme. En dat gaat nog een stuk verder dan: “Mannen, leer alsjeblief dat de clitoris geen krasbiljet is waarop je tekeergaat.” Want de vrouw heeft zelf óók iets aan te pakken.
 1. Brad Pitt doet het en je buurman (wellicht) ook. 4 mannen over hun skincare: “Ik ben er verslaafd aan nu”
  PREMIUM

  Brad Pitt doet het en je buurman (wellicht) ook. 4 mannen over hun skincare: “Ik ben er verslaafd aan nu”

  Vroeger volstond een klets water in het gezicht, maar vandaag is skincare voor mannen razend populair. Zanger Niall Horan (ex-One Direction) en acteur Paul Forman (uit ‘Emily in Paris’) delen trots hun routine. En ook deze 4 Vlaamse mannen verklappen welke producten zij elke dag smeren om hun huid stralend te houden. Wat zijn de perfecte instapcrèmes voor een man? Een expert licht toe. “Eén product is immens populair.”