1. “Al bij de eerste kerstlichtjes voel ik de stress opkomen.” Op bezoek bij een kersthater en een kerstlover
  PREMIUM

  “Al bij de eerste kerstlicht­jes voel ik de stress opkomen.” Op bezoek bij een kersthater en een kerstlover

  “Ons versierde huis zie je tot op een halve kilometer.” Mira (42) is verzot op de feestdagen: van overal komen mensen naar haar kersthuisje kijken dat zij en haar man al in augustus opbouwen. Maaike (47) heeft er niets mee: zij associeert kerst met veel 'moetjes’. “Wanneer mijn broer weer aan de lijn hangt om met aandrang de familiale kerstplannen te bespreken, wil ik ver weglopen.”
 1. Had betere teamspirit de rode duivels kunnen redden? 3 experts geven tips: “Vertrouwen is hét sleutelwoord”
  PREMIUM

  Had betere teamspirit de rode duivels kunnen redden? 3 experts geven tips: “Vertrouwen is hét sleutel­woord”

  Het lijkt erop dat de teamspirit bij onze Rode Duivels helemaal scheef zat op het WK. In plaats van een sterk team zien we koppige individuen. Had teamspirit onze nationale ploeg kunnen redden? Kan zo’n manke teamspirit hersteld worden, op het veld, de werkvloer of in een vriendenkring? En wanneer vorm je een ‘topteam’? Drie experten reageren. “Een beetje wrijving is echt niet slecht.”
 2. Van sexy lingerie tot flirten met vreemden: dit geeft de Vlaming meer seksueel zelfvertrouwen

  Van sexy lingerie tot flirten met vreemden: dit geeft de Vlaming meer seksueel zelfver­trou­wen

  Waar krijg jij (meer) seksueel zelfvertrouwen van? Die vraag stelde vroedvrouw en auteur Uwe Porters (32) aan 34.400 Vlamingen op Instagram. Ze kreeg honderden anonieme reacties: we verzamelden de opvallendste en trekken er met Uwe een paar belangrijke lessen uit over ons seksleven. “Ik voel me zelfzeker wanneer ik een man zot kan maken van verlangen … tot hij de kleren van me afscheurt.”

De Fashion­fixer

 1. Collectie met Pornhub en geliefd bij de Kardashians: wie is de nieuwe creative director van Ann Demeulemeester?

  Collectie met Pornhub en geliefd bij de Kardas­hians: wie is de nieuwe creative director van Ann Demeule­mees­ter?

  Misschien zegt zijn naam je niks, maar de Belg Ludovic de Saint Sernin (31) is al een héle tijd bezig met de internationale modeladder te beklimmen. Zijn gewaagde creaties werden gedragen door de grootste wereldsterren, van Kim Kardashian tot Dua Lipa, Rihanna en Hailey Bieber. Nu wordt hij teruggefloten voor een thuismatch: vandaag werd hij aangesteld als creative director van Ann Demeulemeester.
 2. Allereerste vrouwelijke scheids op het WK. Deze Vlaamse is ook goed op weg: “Ik heb macht met mijn kaarten”

  Allereer­ste vrouwelij­ke scheids op het WK. Deze Vlaamse is ook goed op weg: “Ik heb macht met mijn kaarten”

  Primeur vanavond: de Française Stéphanie Frappart fluit als eerste vrouw ooit een match op het WK. In ons land zijn er maar negenenzeventig vrouwelijke scheidsrechters en aan de top is het eenzaam, weet Viki De Cremer (29). De jonge belofte werkt hard om in Stéphanies voetsporen te kunnen treden, in de hoop dat meer vrouwen haar willen volgen. “We zijn nu echt met te weinig.”
 1. ‘Nepo babies’ raken via hun rijke, succesvolle ouders aan de top, ook bij ons. Wat als je die connecties niet hebt?
  PREMIUM

  ‘Nepo babies’ raken via hun rijke, succesvol­le ouders aan de top, ook bij ons. Wat als je die connecties niet hebt?

  Vaderlief is Johnny Depp, maar toch ontkent Lily-Rose dat de roem van haar papa haar carrière zou geboost hebben. Het internet ontmaskert steeds meer zulke ‘nepo babies’. Een cultuursocioloog legt uit waarom succesvolle ouders (nog) succesvolle(re) kinderen voortbrengen en of je überhaupt zónder duwtje van je familie de sociale ladder kan beklimmen. “Er is ook in België een elite waarbij mensen generatie op generatie rijk blijven.”
 1. Ondanks haar zware acne wint Lore (27) missverkiezing. “Ik wil mijn aandoening bespreekbaar maken”

  Ondanks haar zware acne wint Lore (27) missverkie­zing. “Ik wil mijn aandoening bespreek­baar maken”

  Lore Ven (27) zal ons land vertegenwoordigen als Miss International Belgium in Japan. Maar achter haar mooie verschijning schuilt een lange lijdensweg naar een moeilijke diagnose: PCOS. Een hormonale aandoening die één op de tien Belgische vrouwen treft en verschillende symptomen heeft, zoals in het geval van Lore: felle acne. De Kempische wil van haar titel gebruikmaken om de ziekte meer aandacht te geven. Maar wat is PCOS precies? “De exacte triggers zijn niet bekend.”