1. High school sweethearts Stijn en Inge verloven zich op de speelplaats: “‘Hey! Jullie mogen hier helemaal niet zijn!’”

  High school sweet­hearts Stijn en Inge verloven zich op de speel­plaats: “‘Hey! Jullie mogen hier helemaal niet zijn!’”

  Stijn en Inge zijn al drie jaar beste vrienden op de middelbare school, wanneer de vonk op nieuwjaarsavond overspringt. Tien jaar zijn ze het schoolvoorbeeld van ‘highschool sweethearts’, het is dan ook op die speciale plaats dat Stijn Inge ten huwelijk vraagt. “Plots riep de schoolconciërge: ‘Hey! Jullie mogen hier helemaal niet zijn!’ Betrapt, dacht ik.” Hoeveel Stijn uitgaf aan zijn verloving, verklapt hij ook.
 2. Ondanks haar zware acne wint Lore (27) missverkiezing. “Ik wil mijn aandoening bespreekbaar maken”

  Ondanks haar zware acne wint Lore (27) missverkie­zing. “Ik wil mijn aandoening bespreek­baar maken”

  Lore Ven (27) zal ons land vertegenwoordigen als Miss International Belgium in Japan. Maar achter haar mooie verschijning schuilt een lange lijdensweg naar een moeilijke diagnose: PCOS. Een hormonale aandoening die één op de tien Belgische vrouwen treft en verschillende symptomen heeft, zoals in het geval van Lore: felle acne. De Kempische wil van haar titel gebruikmaken om de ziekte meer aandacht te geven. Maar wat is PCOS precies? “De exacte triggers zijn niet bekend.”
 1. De stoute kantjes van comedian Lukas Lelie. “Als ik dronken ben stuur ik liefdevolle sms’en naar mijn vriendin”
  PREMIUM

  De stoute kantjes van comedian Lukas Lelie. “Als ik dronken ben stuur ik liefdevol­le sms’en naar mijn vriendin”

  Uitblazen van ‘De ideale wereld’ kan comedian Lukas Lelie (32) als kersverse papa niet. Bovendien loopt zijn theatertour ‘Kwestie van smaak’ volop en moet hij als familieman dringend op zoek naar een (peperdure) auto. En naar een dieet, want de laatste maanden liet Lelie het hangen, vertelt hij. “In geslaagde dieetperiodes geef ik mezelf een zeven op tien. Nu geef ik mezelf een zes.”
 1. Hoe blijf je trouw aan jezelf? Levenscoach Martha deelt 4 stappen: “Welke leugens vertel je aan jezelf ?”

  Hoe blijf je trouw aan jezelf? Levens­coach Martha deelt 4 stappen: “Welke leugens vertel je aan jezelf ?”

  Heb je ook weleens het idee dat het leven aan jou voorbij racet? Dat je dingen nastreeft die je niet écht gelukkig maken? Of knaagt het gevoel soms: kan dit niet beter? Dan heeft coach Martha Beck duidelijk advies: check bij jezelf of je daadwerkelijk integer leeft. Journaliste Gelein van Kampen deed het je voor. “Nu leef ik volgens wat ík belangrijk vind. Zonder de loonsverhoging, maar met een job die ik leuk vind.”
 2. ‘Hesidating’: de ongezonde datingtrend waarbij je te veel twijfelt in de liefde. 2 experts helpen je ervan af
  PREMIUM

  ‘Hesidating’: de ongezonde dating­trend waarbij je te veel twijfelt in de liefde. 2 experts helpen je ervan af

  Wie datet, twijfelt tegenwoordig vaak te lang of te veel. Na één date kussen of na twintig? Casual of toch serieus? Enter ‘hesidating’, een fenomeen dat ook relatietherapeuten Niels Jacobus en Filip Geelen opmerkten. Ze leggen uit hoe je een eeuwige twijfelaar herkent én hoe je jezelf in de liefde van die eeuwige vraagtekens afhelpt. “De vraag die je je best eerst stelt is: waarom twijfel ik?”
 1. COLUMN. Journalist Jeroen heeft een bloedhekel aan Smartschool: “Ben ik de enige die er krankjorum van wordt?”

  COLUMN. Journalist Jeroen heeft een bloedhekel aan Smart­school: “Ben ik de enige die er krankjorum van wordt?”

  Elke ouder kent net als journalist Jeroen het online platform Smartschool. “Berichtendiarree”, noemt hij het. Let op: Jeroen is geen slechte vader en ook niet tegen een leerlingenvolgsysteem (denkt hij). Maar moeten we niet érgens de grens trekken, vraagt Jeroen zich af. “Ik begin te geloven dat elk scheetje dat zich een weg zucht door de schoolgangen een Smartschoolalert kan zijn.”
 2. Kan je gelukkiger worden door knalkleuren te dragen? Mode-expert legt uit hoe je aan ‘dopaminedressing’ doet

  Kan je gelukkiger worden door knalkleu­ren te dragen? Mo­de-ex­pert legt uit hoe je aan ‘dopamine­dres­sing’ doet

  ‘Dopaminedressing’ of je uitdossen met kleurrijke kledingstukken is de trend. En dat niet alleen: volgens experts is het ook dé manier om een winterdip tegen te gaan. Voel jij je tegenwoordig ook sneller moe of prikkelbaar? Dan is het misschien tijd om kleurrijke outfits in te slaan. Modekenner Hilde Geudens vertelt wat de hipste kleuren zijn van het moment en hoe je ze combineert.
 3. Dating Dictionary: dit zijn 13 woorden die je moet kennen als je start met online daten

  Dating Dictionary: dit zijn 13 woorden die je moet kennen als je start met online daten

  Deepliking, gatsbying of benching? Alsof het nog niet moeilijk genoeg is om jezelf open te stellen op verschillende datingapps, moet je ook nog eens op de hoogte zijn van een hele resem aan afkortingen, trends en termen. Ben je nieuw op de datingmarkt? Dan kan al dat jargon erg technisch en ontmoedigend klinken. Geen zorgen, met de onderstaande 13 woorden brengen we je vocabulaire weer helemaal up-to-date.

De Fashion­fixer