Unsplash
Volledig scherm
© Unsplash

7 x de beste bronnen van ijzer (en nee, spinazie staat er niet tussen)

Hoewel de groene groente je geen bovenmenselijke krachten geeft, is Popeye's favoriete voedingsmiddel wel een geweldige bron van ijzer, een mineraal dat helpt zuurstof door het lichaam te transporteren. Voor vrouwen geldt de aanbevolen hoeveelheid van 15 mg ijzer per dag. Krijg je er te weinig van binnen, kunnen hoofdpijn, vermoeidheid en kortademigheid de kop opsteken. Bovendien houdt deze belangrijke voedingsstof ook je haar, huid en nagels gezond. Om ervoor te zorgen dat je voldoende ijzer opneemt, zochten we voor jou de lekkerste voedingsmiddelen die boordevol ijzer zitten.

5 reacties

 • Thierry Vansweevelt

  4 jaar geleden
  Febe, denk jij dat echt? Bij kruidvat gebruiken ze lage dosissen actieve stoffen en vooral vulmiddelen. Ook zijn pillen met ijzer moeilijk verteerbaar. Je moet gentle iron nemen of ferogradumet, daar zit 500 mg ijzer in. Waarom? Omdat je daar maar 80 mg van absorbeert. Het beste is uiteraard voorkomen, dus een dieet als dit is zeer belangrijk. Noten, peulvruchten, vlees, heel goed. In brocolli zitten trouwens meer eiwitten dan in vlees.
 • Joske

  4 jaar geleden
  Zwarte pens is ook een goede bron van ijzer
 • Ricardo Cours

  4 jaar geleden
  Eet gewoon gevarieerd en je zal van niks last hebben.
 • emiel wouters

  4 jaar geleden
  Vergeet vooral de natuur niet. En dat kost 0€. en de eerste plaats op de tabel. Of hoe je de commercie kan omzeilen.
 • Ka Ka

  4 jaar geleden
  2 euro in de kruidvat, goed voor maanden.
 1. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.
 2. Kan je gelukkiger worden door knalkleuren te dragen? Mode-expert legt uit hoe je aan ‘dopaminedressing’ doet

  Kan je gelukkiger worden door knalkleu­ren te dragen? Mo­de-ex­pert legt uit hoe je aan ‘dopamine­dres­sing’ doet

  ‘Dopaminedressing’ of je uitdossen met kleurrijke kledingstukken is de trend. En dat niet alleen: volgens experts is het ook dé manier om een winterdip tegen te gaan. Voel jij je tegenwoordig ook sneller moe of prikkelbaar? Dan is het misschien tijd om kleurrijke outfits in te slaan. Modekenner Hilde Geudens vertelt wat de hipste kleuren zijn van het moment en hoe je ze combineert.