Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

7 op de 10 vrouwen vinden ouder worden confronterend: waarom vrouwen sneller als oud worden bestempeld dan mannen

Het etiket ‘oud’? Het komt sneller op vrouwen dan op mannen terecht. Tien tot zelfs vijftien jaar vroeger dan het andere geslacht worden dames als oud gecategoriseerd. Bijgevolg: zeven op de tien vrouwen boven de 40 vinden ouder worden confronterend. 51 procent herkent zichzelf niet in de voorstelling van leeftijdsgenoten op televisie en reclame. Waarom beschouwen we vrouwen sneller als oud?

 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  5

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. Ze kleden zich androgyn of dragen veel make-up: “Iraanse vrouwen zijn al jaren zo rebels”, getuigen Mahdieh en Nilufar
  PREMIUM

  Ze kleden zich androgyn of dragen veel make-up: “Iraanse vrouwen zijn al jaren zo rebels”, getuigen Mahdieh en Nilufar

  In Iran zijn hevige protesten aan de gang, waarbij de zedenpolitie (jonge) vrouwen doodschiet die tegen hun kledingvoorschriften in opstand komen. Ook Mahdieh (34) en Nilufar (51), Vlaamse vrouwen met Iraanse roots, zijn woedend. Mahdieh heeft nichtjes die op straat hun leven riskeren, Nilufar zag als twintiger al hoe bloederig de politie er te werk gaat. Ze vertellen wat er in Iran écht speelt. “Het Westen ziet de onderdrukte, gesluierde Iraanse vrouw. Maar die is er nooit geweest.”