Esther Perel.
Volledig scherm
Esther Perel. © Leeor Wild

6 liefdestips van beroemde relatietherapeute Esther Perel, geridderd door ons land: “Zorgzaam zijn is een sekskiller”

Relatietherapeute Esther Perel (64) woont en werkt al dertig jaar in New York, maar de iconische ‘liefdesdokter’ heeft haar roots in óns land. Om haar te eren, benoemde premier De Croo haar dit weekend tot ridder in de Kroonorde. Nochtans heeft de therapeute weleens controversiële opinies. Dit zijn zes nieuwe inzichten van haar over moderne liefde. “Val je altijd op de bad boy? Dat is een typisch voorbeeld van verborgen vrouwelijk narcisme.”

 1. Waarom de romantiek zo vaak uitsterft in een relatie. Sociologe: “Ken je de liefdestaal van je partner wel?”
  PREMIUM

  Waarom de romantiek zo vaak uitsterft in een relatie. Sociologe: “Ken je de liefdes­taal van je partner wel?”

  Op sociale media lijkt het alsof alle relaties ‘picture perfect’ zijn. Maar in het echte leven? Daarin kan het serieus tegenvallen. Sociologe Elisabeth Timmermans stelt vast dat net onze idealisering van liefde en romantiek de schuldige is. Ze doorprikt op deze Valentijnsdag de schadelijke ideeën die we koesteren over liefde, en licht toe hoe je romantiek, met een gezondere kijk erop, wél in stand houdt in een relatie. “Je partner voelt níét wat er scheelt.”
 2. Waar krijgt de Vlaming ‘goesting’ van? 35 straffe reacties: “Een kus in de nek is mijn ‘aan-knop’”

  Waar krijgt de Vlaming ‘goesting’ van? 35 straffe reacties: “Een kus in de nek is mijn ‘aan-knop’”

  Wat is geen seksuele handeling, maar windt je toch helemaal op? Die vraag stelde vroedvrouw en auteur Uwe Porters (32) aan 29.600 Vlamingen op Instagram. Ze kreeg honderden anonieme reacties: we verzamelden de opvallendste en trekken er met Uwe een paar belangrijke lessen uit over ons seksleven. “Wat de ander onbewust doet dat ons opwindt, zeggen we elkaar veel te weinig.”