Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

5 gemakkelijke manieren om water te besparen

Voor degenen die al een paar weken niet zijn buitengekomen: het is warm. Héél warm. We moeten zuiniger omgaan met ons water, omdat het momenteel niet zoals gewoonlijk met bakken uit de lucht valt. Hoe je dat doet, dat leggen we je hier uit. 

11 reacties

 • christel bellemans

  3 jaar geleden
  Gaan ze op de bosuil ook niet meer sproeien of wordt dit wel geduld? Verro figaro
 • rita vdbergh

  3 jaar geleden
  De tips zijn hier opgesteld door onrealistische allesweters. Ik ken betere tips, je zwembad niet vullen, geen gazon besproeien, groenten en fruit spoelen in een grote kom en het water gebruiken voor je tuin of planten, Een vol afwasmachine verbruikt minder water dan dezelfde handwas. Je handen niet grondig wassen met dit weer, de coli bacillekes zullen zich gelukkig voelen.
 • marie-christine coussement

  3 jaar geleden
  water opvangen van groenten wassen ...min 10 liter per dag,zeker als je slaeter bent
 • Patrizia Drowaert

  3 jaar geleden
  Binnenkort kunnen de mensen zich niet meer douchen omdat het water tarief te duur word.met dank aan België!!!! De politiekers zullen wel hun bad elke dag vol laten lopen.
 • rita vdbergh

  3 jaar geleden
  De ene mag zijn zwembad vullen en nu willen ze ons nog een geweten aanpraten dat we grote verspillers zijn als we ons elke dag douchen bij het warme weer of al eens een wasmachine meer laten draaien. Ik ga zeker op die vijf dingen niet besparen voor de luxe van privé zwembaden, dat ze die maar zwaar belasten maar die hebben waarschijnlijk allemaal een geboorde put in het zwart.
 1. Achtervolgt het verleden je geregeld? Dan lijd je misschien wel aan het achteruitkijkspiegelsyndroom

  Achter­volgt het verleden je geregeld? Dan lijd je misschien wel aan het achteruit­kijk­spie­gel­syn­droom

  “Had ik mijn enthousiasme maar geuit tijdens mijn sollicitatiegesprek.” Of: “Had ik hem maar gezegd wat ik écht dacht over die beslissing.” Het zijn uitspraken die misschien onschuldig klinken, maar ze kunnen schadelijker voor je zijn dan je denkt. Wie zich situaties uit het verleden vaak opnieuw inbeeldt, lijdt misschien wel aan het zogenaamde ‘rearview mirror syndrome’ (RMS) of achteruitkijkspiegelsyndroom. En dat is niet zo onschuldig als het lijkt. “We beperken zo ons eigen potentieel in het huidige moment en de toekomst.”
 1. Amerikaanse school biedt corrigerend ondergoed aan om het zelfbeeld van jonge meisjes te verbeteren. Ouders reageren onthutst

  Amerikaan­se school biedt corrige­rend ondergoed aan om het zelfbeeld van jonge meisjes te verbeteren. Ouders reageren ont­hutst

  Heel wat jonge meisjes zijn ontevreden over hun lichaam. Om dat probleem aan te pakken, rolde een Amerikaanse school een programma uit om het lichaamsbeeld van hun jonge studentes uit het tweede middelbaar aan te pakken, waarbij het gratis corrigerend ondergoed aanbiedt. Met heel wat onthutste reacties van ouders tot gevolg. “Hoe promoot je in godsnaam een positief lichaamsbeeld door te zeggen: ‘Alsjeblieft, je bent te dik. Je hebt nu al shapewear nodig om er slanker uit te zien’?”
 2. Bestaat dé succesformule voor een goede relatie? “Een paar factoren keren altijd terug”

  Bestaat dé succesfor­mu­le voor een goede relatie? “Een paar factoren keren altijd terug”

  En ze leefden nog lang en gelukkig. Sprookjesfiguren kost het amper moeite, in het echte leven weten we dat een goede relatie soms heel wat werk en inzet vraagt. Hoe die aanpak er precies uitziet? Het is ook een vraag die Vlaams psychologe Laura Sels bezighoudt. Aan de Universiteit Gent doet ze als postdoctoraal onderzoeker onderzoek naar die succesformule. “Het is raar dat wij op school wel leren over wiskunde en fysica, maar niet over menselijke relaties.”