Lore, Kelly, Inez en Marie kozen allemaal voor een abortus, maar om heel andere redenen.
Volledig scherm
Lore, Kelly, Inez en Marie kozen allemaal voor een abortus, maar om heel andere redenen. © LUNA

4 vrouwen over hun abortus: “Je hoort wel dat 1 op de 5 vrouwen dit meemaakt. Toch voelt het alsof ik alleen sta”

Een kwart van alle zwangerschappen in België is ongepland. Maar Belgische vrouwen kunnen wél kiezen voor abortus, in tegenstelling tot vele anderen. Vandaag, op Safe Abortion Day, getuigen Lore, Inez, Marie en Kelly over de keuze die ze elk in een heel andere situatie maakten: na een verkrachting, ondanks anticonceptie, na een eerste kindje en in een prille relatie. Hoe hakten zij de knoop door?

 1. Kost maar 4 euro en er is geen minimumleeftijd: experts beantwoorden 20 vragen over abortus in België
  PREMIUM

  Kost maar 4 euro en er is geen minimum­leef­tijd: experts beantwoor­den 20 vragen over abortus in België

  In Amerika wordt het voor veel vrouwen een pak moeilijker of zelfs strafbaar om een abortus te krijgen. Gevaarlijk, reageren gynaecoloog Wilfried Gyselaers en Lut Daniëls, directrice van een LUNA-abortuscentrum. Ze beantwoorden de 20 meest gestelde vragen over abortus in België: pakken we het hier beter aan? Staat elke arts open voor abortus? En hoe vaak bedenken vrouwen zich? “De jongste vrouw die we hielpen was 13 jaar.”
 2. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.