Céline, Eline, Tiffany, Kristof, Shelsey en Chakira
Volledig scherm
PREMIUM
Céline, Eline, Tiffany, Kristof, Shelsey en Chakira © Joel Hoylaerts, Simon Mouton, Joel Hoylaerts, Karolien Coenen, Gianni Barbieux, Xavier Prion

36 Belgen over hún pijnlijke zwangerschapsverlies: “Waar had ik gefaald? Toen ik die kamer schilderde?”

Julie Van den Steen deelde woensdag dat ze haar ongeboren kindje verloor. Een golf van medeleven volgde onder de hashtag #ikben1op6 en ook bij NINA stroomden reacties binnen van vrouwen én mannen met een verdriet net zo zwaar. Eline (32), Kristof (40), Shelsey (23), Tiffany (36), Chakira (32) en Céline (33) getuigen. “Toen ik Julies verhaal las, had ik net pilletjes gepakt om mijn eigen zwangerschapsverlies na 8,5 weken op te wekken.”

 1. EXCLUSIEF. Julie Van den Steen verloor haar zwangerschap. “Ik durf de kinderkamer nog altijd niet te openen”
  Play

  EXCLUSIEF. Julie Van den Steen verloor haar zwanger­schap. “Ik durf de kinderka­mer nog altijd niet te openen”

  Presentatrice Julie Van den Steen (30) maakt vandaag bekend dat ze haar kindje verloor tijdens de zwangerschap. Aan NINA vertelt ze exclusief haar verhaal: hoe ze in enkele weken van de hemel naar de hel ging en over het verdriet dat door de buitenwereld zwaar onderschat wordt. “Het gesprek was koud, zakelijk, maar de impact immens. Ik ging van hoop en dromen naar ... er zit een dood kindje in mij.”
 2. Wat doet het met je als je een zwangerschap verliest? Experts: “Veel vrouwen zetten een timer op hun rouw”

  Wat doet het met je als je een zwanger­schap verliest? Experts: “Veel vrouwen zetten een timer op hun rouw”

  Doormaak(te) jij, net als Julie Van den Steen, een zwangerschapsverlies? Ongeloof, woede, verdriet, schuldgevoel: weet dat wat je ook voelt, terecht is. Een vroedvrouw en rouwconsulente vertellen over de psychologische impact van het verlies van een ongeboren kind en hoe je die opvangt. “In een vroeg stadium doet het niet per se minder pijn. Hoe hard het verdriet bij een vrouw binnenkomt, hangt vooral híérvan af.”
 1. Dit waren de allergrootste modetrends uit 2022, en ze werden telkens gestuurd door éénzelfde persoon

  Dit waren de allergroot­ste modetrends uit 2022, en ze werden telkens gestuurd door éénzelfde persoon

  Met jaarlijks meer dan 200 miljoen surfers weten ze maar al te goed wat er leeft en leefde, dus de modegoden bij Lyst hebben de allergrootste trends van 2022 voor ons in kaart gebracht. Wat waren de coolste merken en controversieelste trends? Welke items werden het meest gezocht en waren dus het moeilijkst te verkrijgen? Wij onthullen het hier. Spoiler: er was één persoon die met de denkbeeldige scepter zwaaide en álle trends stuurde.