‘Squid Game'
Volledig scherm
PREMIUM
‘Squid Game' © Netflix

3 kinderen over Squid Game: “Als ik schrik had gekregen, was ik naar mama gegaan." Zo bescherm je je kind tegen televisiegeweld volgens mediapedagoog

De laatste weken is er veel te doen rond televisiegeweld en het effect op minderjarige kinderen. De aanleiding was - en is nog steeds - ‘Squid Game’, de Koreaanse horrorreeks waarin verliezers van kinderspelletjes op een gewelddadige manier sterven. De 16+-reeks werd bekroond tot de populairste Netflix-serie ooit, maar heeft ook een donker kantje. Want steeds meer minderjarigen spelen het bloederige concept na in de realiteit. Is zo’n gewelddadige serie dus wel zo gezond voor minderjarige kijkertjes? Een mediapedagoog geeft uitleg. “De gevoeligheid van een kind voor dergelijk geweld hangt af van een aantal factoren.”

6 reacties

 • Philippe Legrand

  1 jaar geleden
  Spelletjes spelen waar je zelf de wapens kan uitkiezen en dan uren zitten schieten om de tegenstrever kapot te maken en dit dan al vanaf 10 jaar. Maar zo'n serie op tv, waar duidelijk staat vanaf 16, is de dader dat de jeugd er stilaan totaal begint naast te slaan. Psychologie is een raar vak.
 • Dirk Van den Bogaert

  1 jaar geleden
  Ik zal de onzin waarschijnlijk ontgroeid zijn maar heb het geen kwartier in de eerste aflevering kunnen volhouden, "zo goed" vond ik het. Ik zou dit onding dan ook niet willen aanraden aan een kijkpubliek ouder dan vijf jaar...
 • William Helsen

  1 jaar geleden
  Ach ja meer dan 50 jaar geleden werd de serie Batman in Vlaanderen nog van het scherm verbannen. Ook Deathrace 2000 film kreeg veel kritiek, Power Rangers enz Waar hebben we het over?
 • Joseph Joestar

  1 jaar geleden
  Geen idee waarom de media alles hier uitvergroot. De serie is exclusief op Netflix waar je perfect ouderlijk toezicht op kan instellen als je niet wil dat je kind 16+ content kan zien. Het is niet meer zoals vroeger dat je kind deze content toevallig op tv kan tegenkomen. Wel een goeie serie, maar het is ook niet dat Death Game series/films een totaal nieuw concept zijn.
 • Denny Nuyts

  1 jaar geleden
  Ik ben al lang geen kind meer, maar wat maakt Squid Game zo bijzonder problematisch dan? Volgens mij wordt alles serieus uitvergroot hier. Als kind werd ik ook vrij vaak aan geweld in fictie blootgesteld.