Ga naar de mobiele website
^ Top

15.000 vrouwen voelen zich eerder man en 17.000 mannen voelen zich eerder vrouw

thinkstock
Bij een groep van ruim 30.000 Vlaamse mannen en vrouwen blijkt er sprake van genderincongruente gevoelens. Lees: zij voelen zich meer vrouw dan man, of omgekeerd. Dat zegt professor Guy T'Sjoen vandaag in De Morgen, nadat zijn team voor het eerst op grote schaal Vlamingen bevroeg over hun genderidentiteit.

Guy T'Sjoen, de coördinator van het genderteam van het UZ Gent, zag vorige week een artikel goedgekeurd voor publicatie in het vakblad Archives of Sexual Behavior. Daarvoor onderzocht hij in welke mate het biologische geslacht van de Vlamingen overeenstemt met hun gevoelens rond het man- of vrouw-zijn.

Uit T'Sjoens bevraging blijkt dat lang niet iedereen zich exclusief man of vrouw voelt. 2,2 procent van de mannen en 1,9 procent van de vrouwen gaven aan genderambivalent te zijn: zij zeggen evenveel in de ene als in de andere categorie thuis te horen. Nog opvallender: 0,7 procent van de mannen en 0,8 procent van de vrouwen blijken genderincongruent. Zij voelen zichzelf meer vrouw dan man en vice versa.

Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug