rv
Volledig scherm
© rv

10 kids tonen wat ze op 1 september naar school zullen aandoen: "Elke ochtend kies ik zelf mijn kleren"

Peuters, kleuters en tieners keren morgen terug naar school, en daar hoort uiteraard de perfecte outfit bij. Zoek je zelf nog inspiratie voor de grote dag? Tien kinderen tonen hun coole 1 septemberoutfit en vertellen waarom ze die kozen. “Op mijn eerste schooldag kan mijn favoriete pet niet ontbreken.”

 1. Samen huiswerk maken: zinvol of niet? Pedagogen: “Je bent als ouder geen geschoolde leraar”
  PREMIUM

  Samen huiswerk maken: zinvol of niet? Pedagogen: “Je bent als ouder geen geschoolde leraar”

  Voor veel ouders voelt het alsof niet alleen hun kind, maar ook zij terugkeren naar school. Want ook mama en papa dragen bij aan het leerproces, bijvoorbeeld door samen huiswerk te maken. Alleen: niet elke manier van samen huiswerk maken komt het kind ten goede, waarschuwen experts. Hoe zorg je dat je kind zelfstandig blijft denken en wat doe je als je het antwoord ook niet kent? Twee pedagogen geven concrete tips. “Zie je dat je kind een fout maakt? Laat die fout dan stáán.”
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 1. Van minirok tot zichtbare string: wat als je tiener experimenteert met ‘sexy’ kleding? Pedagogen geven tips
  PREMIUM

  Van minirok tot zichtbare string: wat als je tiener experimen­teert met ‘sexy’ kleding? Pedagogen geven tips

  Minirokken, korte topjes of een zichtbaar stukje string. Wie de modetrends volgt, weet al dat een prikkelend streepje bloot in is. Ook bij jongeren. “Mijn dochters laten zich soms inspireren door sociale media, en daarop is je lichaam tonen cool”, getuigt mama Vicky. Wat doe je als ouder, wetende dat een gezonde tiener moet kunnen experimenteren? Twee pedagogen stellen een concrete aanpak voor. “Zeg je kind niet vlakaf dat die kleren ‘te sexy’ zijn. Dan doe je meer kwaad dan goed.”
 2. ‘Hesidating’: de ongezonde datingtrend waarbij je te veel twijfelt in de liefde. 2 experts helpen je ervan af
  PREMIUM

  ‘Hesidating’: de ongezonde dating­trend waarbij je te veel twijfelt in de liefde. 2 experts helpen je ervan af

  Wie datet, twijfelt tegenwoordig vaak te lang of te veel. Na één date kussen of na twintig? Casual of toch serieus? Enter ‘hesidating’, een fenomeen dat ook relatietherapeuten Niels Jacobus en Filip Geelen opmerkten. Ze leggen uit hoe je een eeuwige twijfelaar herkent én hoe je jezelf in de liefde van die eeuwige vraagtekens afhelpt. “De vraag die je je best eerst stelt is: waarom twijfel ik?”
 3. EXCLUSIEF. Julie Van den Steen verloor haar zwangerschap. “Ik durf de kinderkamer nog altijd niet te openen”

  EXCLUSIEF. Julie Van den Steen verloor haar zwanger­schap. “Ik durf de kinderka­mer nog altijd niet te openen”

  Presentatrice Julie Van den Steen (30) maakt vandaag bekend dat ze haar kindje verloor tijdens de zwangerschap. Aan NINA vertelt ze exclusief haar verhaal: hoe ze in enkele weken van de hemel naar de hel ging en over het verdriet dat door de buitenwereld zwaar onderschat wordt. “Het gesprek was koud, zakelijk, maar de impact immens. Ik ging van hoop en dromen naar ... er zit een dood kindje in mij.”