rv
Volledig scherm
© rv

10 kids tonen wat ze op 1 september naar school zullen aandoen: "Elke ochtend kies ik zelf mijn kleren"

Peuters, kleuters en tieners keren morgen terug naar school, en daar hoort uiteraard de perfecte outfit bij. Zoek je zelf nog inspiratie voor de grote dag? Tien kinderen tonen hun coole 1 septemberoutfit en vertellen waarom ze die kozen. “Op mijn eerste schooldag kan mijn favoriete pet niet ontbreken.”

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Samen huiswerk maken: zinvol of niet? Pedagogen: “Je bent als ouder geen geschoolde leraar”
  PREMIUM

  Samen huiswerk maken: zinvol of niet? Pedagogen: “Je bent als ouder geen geschoolde leraar”

  Voor veel ouders voelt het alsof niet alleen hun kind, maar ook zij terugkeren naar school. Want ook mama en papa dragen bij aan het leerproces, bijvoorbeeld door samen huiswerk te maken. Alleen: niet elke manier van samen huiswerk maken komt het kind ten goede, waarschuwen experts. Hoe zorg je dat je kind zelfstandig blijft denken en wat doe je als je het antwoord ook niet kent? Twee pedagogen geven concrete tips. “Zie je dat je kind een fout maakt? Laat die fout dan stáán.”
 1. Van minirok tot zichtbare string: wat als je tiener experimenteert met ‘sexy’ kleding? Pedagogen geven tips
  PREMIUM

  Van minirok tot zichtbare string: wat als je tiener experimen­teert met ‘sexy’ kleding? Pedagogen geven tips

  Minirokken, korte topjes of een zichtbaar stukje string. Wie de modetrends volgt, weet al dat een prikkelend streepje bloot in is. Ook bij jongeren. “Mijn dochters laten zich soms inspireren door sociale media, en daarop is je lichaam tonen cool”, getuigt mama Vicky. Wat doe je als ouder, wetende dat een gezonde tiener moet kunnen experimenteren? Twee pedagogen stellen een concrete aanpak voor. “Zeg je kind niet vlakaf dat die kleren ‘te sexy’ zijn. Dan doe je meer kwaad dan goed.”
 2. Dating Dictionary: dit zijn 13 woorden die je moet kennen als je start met online daten

  Dating Dictionary: dit zijn 13 woorden die je moet kennen als je start met online daten

  Deepliking, gatsbying of benching? Alsof het nog niet moeilijk genoeg is om jezelf open te stellen op verschillende datingapps, moet je ook nog eens op de hoogte zijn van een hele resem aan afkortingen, trends en termen. Ben je nieuw op de datingmarkt? Dan kan al dat jargon erg technisch en ontmoedigend klinken. Geen zorgen, met de onderstaande 13 woorden brengen we je vocabulaire weer helemaal up-to-date.