Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Pexels

1 op de 6 Vlamingen stelt kinderwens uit door corona. Julie (33) is een van hen: “Door mijn eicellen in te vriezen kan ik de komende jaren zorgeloos daten”

“Tijdens corona ging daten veel moeilijker. Alles leek stil te staan bij mij. En ondertussen werd ik ouder, hè.” Julie (33) wilt kinderen, maar een kinderwens en corona zijn geen goede match. Door de pandemie stellen 17 procent van de Vlamingen hun kinderwens uit, tonen cijfers van statistiekbureau Statbel. Koppels vinden het te stressvol of spijtig dat er amper bezoek kan komen, singles kunnen dan weer niet daten. Na maanden tobben liet Julie daarom haar eicellen invriezen, net als wel meer vrouwen. Dokter Arne Vanhie van de fertiliteitsafdeling van UZ Leuven licht de trend toe: “corona is een slechte raadgever.”

 1. 3 mama’s over de invloed van de coronamaatregelen op hun baby’s: “Carlota (1) is mensenschuw, zelfs naar haar grootouders toe”
  PREMIUM

  3 mama’s over de invloed van de coronamaat­re­ge­len op hun baby’s: “Carlota (1) is mensen­schuw, zelfs naar haar grootou­ders toe”

  Makkelijk is het niet, mama worden tijdens een pandemie. Je krijgt geen - of amper - bezoek, een babyborrel mag je vergeten en over de pijnlijk grote overschot aan doopsuiker gaan we zelfs niet beginnen. Mama’s Helena (36), Esma (21) en Ann (32) merken nu al een verschil bij hun baby’s. “Gezichten herkennen mijn zoontjes niet goed, en ze schrikken en huilen, als ze iemand anders zien dan mij of mijn man.” Zullen de coronacrisis en bijhorende maatregelen blijvende effecten hebben op de socialisatie van een pasgeboren kind? Wij vroegen het aan klinisch psycholoog Guy Bosmans, professor Pedagogische Wetenschappen aan de KU Leuven.
 2. Controversiële maagdelijkheidstests gaan viraal op sociale media. Experts: “Ze zijn de reinste onzin”

  Controver­siële maagdelijk­heids­tests gaan viraal op sociale media. Experts: “Ze zijn de reinste onzin”

  Filmpjes over maagdelijkheidstesten scoren miljoenen views op sociale media. Het resultaat ervan is vaak van levensbelang voor de vrouw in kwestie. Ook in ons land zijn zulke maagdelijkheidstesten nog legaal. Maar kan dat wel, met één blik op de vulva bepalen of iemand nog maagd is of niet? Experts verhelderen wat er precies met het maagdenvlies gebeurt als je voor het eerst vrijt.