ThinkStock
Volledig scherm
PREMIUM
© ThinkStock

1 op de 4 vrouwen verkiest Netflix boven seks. Expert waarschuwt voor het gevaar van ‘bluelighting’ in je relatie

Te veel blauw licht is niet goed voor onze ogen, noch voor ons mentaal welzijn. Maar ook op onze relatie(s) hebben schermen een negatieve invloed. Bluelighting heet dat. Zo kiest meer dan een kwart van de Vlaamse vrouwen liever voor een sessie Netflix dan een vrijpartij. Relatiecoach Leen Scholiers geeft tips om meer te verbinden, zonder schermen tussen ons in. “Als jij of je partner voortdurend op je gsm zitten in elkaars bijzijn, kan dat een teken zijn van een dieper probleem.”

 1. “Hij bedroog me via Whatsapp.” Eline (30) betrapt haar vriend Ken (34) op sexting. Seksuoloog Wim Slabbinck geeft advies
  PREMIUM

  “Hij bedroog me via Whatsapp.” Eline (30) betrapt haar vriend Ken (34) op sexting. Seksuoloog Wim Slabbinck geeft advies

  “Hij was opgewonden, schreef hij, en wilde zichzelf bevredigen. Ik walgde hiervan.” In de smartphone van haar vriend Ken (34) vond Eline (30) onlangs een pikant gesprek – inclusief beeldmateriaal – tussen Ken en een vrouwelijke collega. “Fysiek is er niks gebeurd. Maar ik voel me toch heel erg bedrogen.” Relatietherapeut en seksuoloog Wim Slabbinck geeft raad en een concrete doetip: “Emotionele ontrouw weegt vaak zwaarder dan fysieke ontrouw.”
 2. Evenveel orgasmes of goesting als je partner krijgen? Seksuologe legt uit hoe: “Ideale seksfrequentie bestaat niet”
  PREMIUM

  Evenveel orgasmes of goesting als je partner krijgen? Seksuologe legt uit hoe: “Ideale seksfre­quen­tie bestaat niet”

  Je sleurt elkaar niet meer het bed in. Als je lief wil, dan heb jij hoofdpijn. Heb jij zin, dan ligt je partner al te ronken. Zo wordt het alweer: “Vanavond niet, schat.” Hoe overbrug je de kloof tussen de lakens? Klinisch seksuologe Chloë De Bie tipt het ABC voor meer verbinding in bed: Aanpassing, Bereidheid en Communicatie. “Manuele, orale, vaginale, anale seks, strelen en (tong)zoenen: het zijn allemaal vormen van seks.”