franckreporter/Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© franckreporter/Getty Images

1 op de 2 kampt met zondagblues. Arts geeft handige tips om dat gevoel te stoppen: “Stort je niet op de wijntjes”

We voelens ons allemaal weleens down en dan wil je liefst een hele dag niksen, vooral op zondag. Echter blijkt dat ongeveer de helft van de Belgen elke week met zulke zondagblues kampt. En dat is serieuzer dan het klinkt. “Het is vergelijkbaar met een jetlag en het kan leiden tot hartkloppingen”, waarschuwt arts Luc Swinnen. Hij vertelt welke types het meeste risico lopen en geeft negen tips om er iets tegen te doen.

 1. Kylie Jenner en modehuis Schiaparelli krijgen bakken kritiek om jurk met leeuwenkop: is dat terecht?

  Kylie Jenner en modehuis Schiaparel­li krijgen bakken kritiek om jurk met leeuwenkop: is dat terecht?

  Deze week loopt de couture modeweek in Parijs waar exclusieve merken hun meest bijzondere ontwerpen showen. Kylie Jenner verscheen in een opvallende zwarte jurk met levensechte leeuwenkop van het Franse modehuis Schiaparelli. Kan niet, klinkt het bij sommigen, want je verheerlijkt de jacht. Kunst, zeggen anderen. Wie heeft gelijk? “De weg naar de hel is geplaveid met goede voornemens”
 2. Waarom liefdesleed na je 40ste intenser is. “Ik keek in de spiegel en dacht: wie wil mij nu nog hebben?”
  PREMIUM

  Waarom liefdes­leed na je 40ste intenser is. “Ik keek in de spiegel en dacht: wie wil mij nu nog hebben?”

  Van niet meer kunnen eten tot de hartenpijn ook echt voelen: ludduvuddu kan er flink inhakken. Zeker op latere leeftijd: dan is liefdesverdriet zo mogelijk nog intenser. Marianne (55) vertelt over de breuk die haar compleet brak, liefdestherapeut Hester Schaart legt uit wat je kan doen om er toch bovenop te raken. “De pijn na mijn scheiding was zo allesomvattend, heftig en langdurend. Dat wil ik nooit meer meemaken in mijn leven.”