“MeToo? Je hebt als vrouw toch zelf een stem? Geef je grenzen duidelijk aan”: Sofia Ferri en Violet Braeckman nu in NINA

NINA
In de televisiereeksen De twaalf en Over water spelen ze ‘de dochter van’. Maar Sofia Ferri en Violet Braeckman zijn die plek in het script ontgroeid. Twee porseleinen gezichtjes, klaar om potten te breken. Mooi én mondig. “Wij, vrouwen, hebben recht op onze eigen rol.”

Sofia Ferri herkennen we uit Aanrijding in Moscou, waarin ze als negenjarige de dochter van Barbara Sarafian speelde. In de Eén-reeks De twaalf zette ze de autistische dochter van ­jurylid Carl neer. Violet Braeckman mag in Over water papa zeggen tegen hoofdrolspeler Tom Dewispelaere. Dat deed ze ook al met Filip Peeters, in Salamander. Violet is dit jaar niet weg te denken van tv-zender Eén, met rollen in de nieuwe reeksen GR5 en Black-out. Sofia ­focust intussen verder op haar musicalwerk in Nederland. De twee ­actrices kennen elkaar alleen van in de verte, maar treffen die dag in de studio verrassend veel gelijkenissen. We geven je alvast een blik achter de schermen van de fotoshoot, het interview lees je morgen in NINA of op nina.be. 

Deze week in NINA:

- Bleachen of niet? Alles over witte tanden

- Van dakloos naar de unief, dankzij een buddy

- Het beste van Berlijn

& nog zoveel meer

NINAReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.