Exclusief voor abonnees

“Hoogzwanger 10 kilometer lopen: dat kan écht geen kwaad”

TRIATLETE SOFIE GOOS KRIJGT SCEPTISCHE REACTIES, MAAR GYNAECOLOGEN STELLEN GERUST

Sofie Goos nam acht maanden zwanger deel aan de 10 Miles in Antwerpen.
screenshot Sofie Goos nam acht maanden zwanger deel aan de 10 Miles in Antwerpen.
Met een buikje deelnemen aan de 10 Miles? Genoeg mannen die het gisteren deden, maar één vrouw spande de kroon: triatlete Sofie Goos (38), die acht maanden zwanger aan de start stond. Steeds vaker blijven atletes tot vlak voor de geboorte intensief sporten. "Maar ik heb het rustig aan gedaan, en het bij 10 kilometer gehouden."

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Embrechts

  aandachtzoekster

 • Guido van driel

  Schitterend Sofie ! Zeer veel respect !

 • Jeanine Ruiter

  Grappig dat mannen het beter weten hoe een zwangere zich moet gedragen. Het zijn alleen de aandachtvragers die doen alsof zwanger zijn een ziekte is en je niet mag bewegen. Het lichaam is er uitstekend tegen bestand. In andere landen werken de meeste vrouwen tot op de laatste dag en dat is meestal nog zwaar werk ook.

 • Toon Schouteden

  Zwanger zijn betekent niet dat je ziek bent, hé. Tijdens onze derde zwangerschap liep mijn vrouw in de 7de maand ook met twee betonblokken de ladder op, sjouwde met emmers water, draaide beton... om ons huis samen te kunnen renoveren. Tegenwoordig kunnen de dames niets meer dan op hun smartphone tokkelen en bij het minste gaan ze naar de dokter die dan ook nog platte rust voorschrijft...

 • Evelien Wouters

  Seg zageventen! Tis dat jullie de deskundige zijn?! Dit is simpelweg iets wat iedere zwangere dame voor zichzelf moet uitmaken naargelang hoe ze zich voelt. Ikzelf zou het nooit gekund hebben maar als het gaat.. waarom niet?