Exclusief voor abonnees

Engelen bestaan: deze mensen maken de wereld elke dag een beetje mooier

Nathalie Samain
Sommige projecten raken je recht in het hart. Wheel of Care, WonderWijven en Rising You maken de wereld een beetje mooier. Elke dag opnieuw.

Bianca en Flora richtten Wheel of Care op, een duurzaam thuiszorgproject op de fiets

Bianca: “Als zorgverlener wil je ­mensen helpen. Toen ik als vroedvrouw in een ziekenhuis werkte, ging er meer  tijd naar papierwerk dan naar de patiënt. Dat wrong.”

Flora: “Ik zat met hetzelfde gevoel. Ik had een tijd in Afrika gewerkt en zag ertegen op om opnieuw in een Belgisch ­ziekenhuis aan de slag te gaan. De vele regeltjes, maar ook de tijdsdruk zetten een rem op wat je voor patiënten kan ­betekenen. Pas bevallen mama’s krijgen bij elke shiftwissel een andere vroedvrouw aan hun bed. De ziekenhuisgangen liggen vol, de belletjes rinkelen, alles moet snel gaan ... Dat moest toch anders ­kunnen. Toen ik Bianca weer tegen het lijf liep – we hebben samen gestudeerd – ­bleken we snel dezelfde visie te hebben.’

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratisReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.