1. Is ‘Human Design’ de opvolger van de horoscoop? De methode wint aan populariteit. Experts lichten toe: “Het is een gebruiksaanwijzing voor je leven”

  Is ‘Human Design’ de opvolger van de horoscoop? De methode wint aan populari­teit. Experts lichten toe: “Het is een gebruiks­aan­wij­zing voor je leven”

  De meesten onder ons kennen hun sterrenbeeld wel, maar ken je Human Design al? Deze methode gaat nog nét een stapje verder. Volgens believers is het een instrument om jezelf te leren begrijpen. Het baseert zich op je aura, het onzichtbare energieveld rond je lichaam. Marije Elles en Gerda De Clippeleer noemen zichzelf ‘Human Design’-experten en vertellen hoe je het gebruikt. “Het kan je leren wat je valkuilen zijn.”
 1. Van Audrey Hepburn tot Paris Hilton en Zendaya: wanneer ben je een it-girl?

  Van Audrey Hepburn tot Paris Hilton en Zendaya: wanneer ben je een it-girl?

  2021 is het jaar waarin de bekende serie ‘Gossip Girl’ een comeback maakte. En goed nieuws voor de fans: want intussen is het tweede deel van seizoen één te zien op Streamz. De reeks draait rond it-girls (en it-boys ook, uiteraard), maar die term bestaat al veel langer. Al sinds het begin van vorige eeuw, zegt onze moderedacteur David Devriendt. Hij legt uit wie de originele it-girl was, en wat de term juist betekent.
 1. Weinig moeite, wauw-effect: zo pimp je kant-en-klare kerstgerechten zodat het lijkt alsof je uren in de keuken stond
  PREMIUM

  Weinig moeite, wauw-ef­fect: zo pimp je kant-en-kla­re kerstge­rech­ten zodat het lijkt alsof je uren in de keuken stond

  Wil je jouw kostbare tijd liever met je gasten doorbrengen? Maar wil je wel pareltjes van borden serveren die de smaakpapillen prikkelen? Het lijkt quasi onmogelijk, maar foodies Silke Van Engeland en Virginie Schoelinck vonden de hack: ze pimpen kant-en-klare gerechten zodat het lijkt alsof je lang in de weer bent geweest. Hun boek ‘Onweerstaanbaar kant-en-klaar’ is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: met deze macaronsoezenkrans, carpaccio op oosterse wijze en aspergesoep met garnaalballetjes scoor je ongetwijfeld.

Signature look

 1. Onze redactrice verkent alle hotspots in Roeselare. “Op de kaart vind je homemade limonades en pimped icecream”

  Onze redactrice verkent alle hotspots in Roeselare. “Op de kaart vind je homemade limonades en pimped icecream”

  Toegegeven, in West-Vlaanderen gaan Brugge, Kortrijk en Oostende vaak met alle aandacht lopen, maar dat laten ze in Roeselare niet aan hun hart komen. Zo blijft er meer over voor de locals en de fans. En die zijn er met hopen. Onze redactrice ging op pad in de Rodenbachstad en ontdekte tal van leuke plekjes. Combineer juwelen bewonderen (en aankopen!) met heerlijk ontspannen sippen van een koffietje, of verdiep je eens in de geschiedenis van de koers: 5 hotspots die je ongetwijfeld zullen bekoren.
 2. 
Dit is waarom we zo graag naar droevige muziek luisteren: “Onze hersenen maken het prolactinehormoon aan”

  Dit is waarom we zo graag naar droevige muziek luisteren: “Onze hersenen maken het prolactine­hor­moon aan”

  De bladeren die van kleur veranderen, regenachtig weer en Pumpkin Spice Lattes bij je favoriete koffiezaak: de herfst is nu echt volop aan de gang. En dat is het ideale moment voor een relatiebreuk, althans als we muziekindustrie moeten geloven. Van Adele tot Taylor Swift, tal van artiesten voorzagen ons van de ideale soundtrack voor een break-up. ‘Hot Girl Summer’ maakt plaats voor ‘Sad Girl Autumn’. En break-up of niet: stiekem genieten we allemaal van droevige muziek en het sentimentele gevoel dat we daarvan krijgen. Hoe komt dat toch?
 3. De CRIP-beweging wil komaf maken met vooroordelen over mensen met beperking. “Zolang er discriminatie bestaat, moet er ook activisme zijn”

  De CRIP-beweging wil komaf maken met vooroorde­len over mensen met beperking. “Zolang er discrimina­tie bestaat, moet er ook activisme zijn”

  “Als we lang genoeg leven – en we leven steeds langer – is de kans reëel dat we allemaal ooit iets tegenkomen op fysiek of mentaal vlak.” Cultuurwetenschapper Leni Van Goidsenhoven focust al tien jaar op 'disability studies’: ze pleit ervoor dat we beperkingen niet zien als iets individualistisch maar als iets wat iedereen kan overkomen. “We moeten mensen in al hun vormen en soorten normaliseren.”