1. Galeriste Sofie Van de Velde: “Ooit hielp ik Leonardo DiCaprio kiezen tussen een Basquiat of een Picasso”

  Galeriste Sofie Van de Velde: “Ooit hielp ik Leonardo DiCaprio kiezen tussen een Basquiat of een Picasso”

  De Antwerpse Sofie Van de Velde runt drie galerijen en is te zien als kunsthandelaar in ‘Stukken van mensen’. Haar leven is even surreëel als sommige werken die ze verhandelt. Leonardo DiCaprio adviseren, een korset van Frida Kahlo thuis stockeren of een echte Keith Haring op de kop tikken: Van de Velde moet er het hoofd koel bij houden. “Ik werk al tien jaar zeven dagen op zeven.”
 1. Bestaat dé succesformule voor een goede relatie? “Een paar factoren keren altijd terug”

  Bestaat dé succesfor­mu­le voor een goede relatie? “Een paar factoren keren altijd terug”

  En ze leefden nog lang en gelukkig. Sprookjesfiguren kost het amper moeite, in het echte leven weten we dat een goede relatie soms heel wat werk en inzet vraagt. Hoe die aanpak er precies uitziet? Het is ook een vraag die Vlaams psychologe Laura Sels bezighoudt. Aan de Universiteit Gent doet ze als postdoctoraal onderzoeker onderzoek naar die succesformule. “Het is raar dat wij op school wel leren over wiskunde en fysica, maar niet over menselijke relaties.”
 2. Van een kinderwenscoach tot stroomstootjes tegen de pijn: 5 nieuwe geboortetrends. “Een navelstreng ‘uitkloppen’ heeft zoveel voordelen”
  PREMIUM

  Van een kinderwens­coach tot stroom­stoot­jes tegen de pijn: 5 nieuwe geboorte­trends. “Een navel­streng ‘uitkloppen’ heeft zoveel voordelen”

  Ouders die zwanger zijn of bevallen vinden het steeds belangrijker om zelf de regie te nemen. En dat brengt nieuwe tendensen met zich mee, van stroomstootjes tegen de pijn of een lotusbevalling tot een kinderwens- of geboortetraumacoach. We bespreken vijf nieuwe trends en hun voordelen voor ouders en baby met de experts die er mee verantwoordelijk voor zijn. “Een op de drie moeders beschrijft haar bevalling in het ziekenhuis als verwarrend en traumatisch. Dat is héél veel.”

Signature look

 1. Betekent een vrouw aan de top ook een gezonder bedrijf? Onderzoek brengt effect van vrouwelijke manager in kaart

  Betekent een vrouw aan de top ook een gezonder bedrijf? Onderzoek brengt effect van vrouwelij­ke manager in kaart

  De vraag naar meer vrouwen in sleutelposities groeit. Niet onbegrijpelijk, want bij ruim een vijfde van de tienduizend grootste bedrijven in ons land is geen enkele vrouw te bespeuren in het management. Functioneren bedrijven werkelijk anders met een vrouw aan de top? De Nederlandse hoogleraar sociologie Tanja van der Lippe onderzocht het effect van een vrouwelijke leider. “Bij een titel krijg je niet automatisch de kwaliteiten cadeau.”
 1. Queen Elizabeth lanceert bakwedstrijd voor haar verjaardagsdessert. Dit zijn 3 geliefde recepten van de zoetekauw

  Queen Elizabeth lanceert bakwed­strijd voor haar verjaar­dags­des­sert. Dit zijn 3 geliefde recepten van de zoetekauw

  Dit jaar zit de Britse Queen Elizabeth (95) zeventig jaar op de troon. Haar feest in juni zal vier dagen duren, maar deze week start in het Verenigd Koninkrijk wel al de ‘Platinum Pudding Competition’. Deelnemende bakkers proberen een nieuw dessert te creëren voor The Queen, dat iedereen zal eten tijdens de festiviteiten. De winnaar wordt pas binnen enkele maanden bekendgemaakt, dus voor wie niet kan wachten zetten wij nu al drie favoriete recepten van de Queen op een rij.