1. COLUMN. De Oekraïense Vera en haar zoontje schuilen in België: “David lijkt al zijn halve leven weg van huis”

  COLUMN. De Oekraïense Vera en haar zoontje schuilen in België: “David lijkt al zijn halve leven weg van huis”

  Vera Gruzova (34) is een alleenstaande mama en mindfulnesstrainer uit het Oekraïense Odesa. Begin maart vluchtte ze met haar zoontje David (bijna 5) naar België, haar moeder en broer bleven achter. Deze week spendeert ze met haar zieke zoontje in bed, en geniet ze van de weinige kleine dingen die haar nog aan haar thuisland verbinden. “Ik kan over de toekomst nadenken en dat lijkt een nieuw soort statussymbool. Al wie in Oekraïne leeft, kan geen plannen maken.”
 1. Steven Van Herreweghe (44) vertoeft elk weekend in het atelier van zijn beste vriend: “Onze gesprekken, da’s therapie”

  Steven Van Herreweghe (44) vertoeft elk weekend in het atelier van zijn beste vriend: “Onze gesprekken, da’s therapie”

  Hoe een drukbezette televisiepresentator als Steven Van Herreweghe (44) stoom afblaast? Door zich naast zijn beste vriend in diens schildersatelier neer te vlijen. De single papa van 2 vertelt wat hem elk weekend tot rust brengt. “Ik zit in die fase in mijn leven dat ik op zaterdag filterkoffie drink in Vlaamse kantines. Ik was daar bang voor, maar het is supergezellig.”
 2. Actrice Nora Gharib was ooit schoonheidsspecialiste: dit zijn haar 4 favoriete beautylooks (en zo creëer je ze)

  Actrice Nora Gharib was ooit schoon­heids­spe­ci­a­lis­te: dit zijn haar 4 favoriete beauty­looks (en zo creëer je ze)

  Actrice en Tv-presentatrice Nora Gharib (28) siert dit weekend op de cover van NINA. Ze praat voluit over haar leven na de scheiding en haar plannen voor de toekomst. Voor ze het grote scherm veroverde, startte ze haar carrière als schoonheidsspecialiste. Dat ze nog altijd de kneepjes van het vak kent, toont ze met haar vier favoriete beautylooks. En ook de cover look staat erbij. “Make-up hoeft niet moeilijk te zijn.”
 1. Nog 2.436 te gaan: Deze Vlamingen willen élke straat van hun stad afwandelen. “Ik heb al veel schatten ontdekt”

  Nog 2.436 te gaan: Deze Vlamingen willen élke straat van hun stad afwandelen. “Ik heb al veel schatten ontdekt”

  Tijdens de pandemie ontdekten we de schoonheid van onze eigen streek. Maar steeds meer mensen gaan nog een stapje verder: zij willen elke straat en steeg van hun gemeente of stad afvinken. Zo ook Niel (40), Céline (35) en Boudewijn (47): zij vertellen hoe ver ze staan met hun uitdaging en wat het hen al gebracht heeft. “Ik heb er intussen vrede mee dat ik veel straten dubbel zal moeten doen.”
 2. “Sneller klaar dan een afhaalmaaltijd en Instagramproof”: Foodblogger Helen Verhelst deelt exclusief 3 budgetvriendelijke recepten

  “Sneller klaar dan een afhaalmaal­tijd en Instagramp­roof”: Foodblog­ger Helen Verhelst deelt exclusief 3 budget­vrien­de­lij­ke recepten

  Een drukke werkdag en ‘s avonds een maaltijd op tafel toveren: het is voor veel mensen een ware struggle. Foodblogger Helen Verhelst verzamelt in haar kookboek ‘Helen Kookt (Elke Dag) toegankelijke en snelle recepten voor jonge starters. “Ik hou zelf niet van lange ingrediëntenlijsten en als ik overschotjes heb, wil ik die nog kunnen opgebruiken", klinkt het. Ze deelt tips én 3 exclusieve, budgetvriendelijke recepten.
 1. Zangeres Florence getuigt over haar anorexia. Expert geeft tips voor de omgeving. “Vermijd bepaalde opmerkingen”
  PREMIUM

  Zangeres Florence getuigt over haar anorexia. Expert geeft tips voor de omgeving. “Vermijd bepaalde opmerkin­gen”

  “Ik verdien het niet om te eten en ik verdien het niet om me goed te voelen.” Tijdens corona verdrievoudigde het aantal jongeren met een zware eetstoornis. Ook zangeres Florence Welch (35) vertelt openlijk in een interview over haar strijd met anorexia nervosa. Psychiater Elske Vrieze geeft de do’s en don’ts om mensen met anorexia te steunen. Kan je nog samen op restaurant en welke complimentjes geef je beter niet? “De eetstoornis mag niet de baas van de conversatie worden.”