Sommelier Sepideh geeft advies over het perfecte wijnglas.
Volledig scherm
PREMIUM
Sommelier Sepideh geeft advies over het perfecte wijnglas. © PHOTO NEWS / James Arthur

Zoveel meer van belang dan enkel groot of klein glas: zo kies je het perfecte wijnglas volgens wijnexperte Sepideh

Voor wit een klein en voor rode wijn een groter glas. Hoewel de meeste mensen enkel daarop letten, komt bij de keuze van het ideale wijnglas zoveel meer kijken. Zelfs het steeltje en de glasrand zijn van belang. Sommelier Sepideh geeft advies over het perfecte wijnglas.

1 reactie

 • Jan Standaert

  3 jaar geleden
  Wat ik na jaren werken in de wijnwereld heb geleerd : Wijnglazen zijn zeer onderhevig aan mode. En wat betreft het mat worden : Wijnglazen in een vaatwasser reinigen is ongeveer hetzelfde als je auto wassen met wc-reiniger.
 1. Hoe herken je een slechte mossel? En hoe maak je ze het best klaar? Sterrenchef geeft advies
  PREMIUM

  Hoe herken je een slechte mossel? En hoe maak je ze het best klaar? Sterren­chef geeft advies

  Telkens het mosselseizoen opent, staan we als Belgen te popelen om het nieuwe zwarte goud als eerste te gaan proeven. Ook dit jaar was dat niet anders. Het nieuwe pop-uprestaurant Moules // Frites van chefs Sergio Herman en Syrco Bakker op het strand van Zeebrugge was vrijwel meteen uitverkocht. De ideale aanleiding om met Syrco het waarheidsgehalte van enkele fabels over mosselen af te toetsen. Mogen we echt enkel mosselen eten in maanden met een ‘r’? Hoe weet je of een mossel slecht is? En wat is de beste manier om mosselen te reinigen ?
 2. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.