Zo weet je of ingevroren voedsel nog eetbaar is
Opeten of niet opeten? Dat is de vraag als een product al enkele maanden kampeert in de diepvries. Gelukkig hoef je je tanden niet in een bedorven stuk vlees te zetten om erachter te komen. Check in plaats daarvan op voorhand of voedsel nog eetbaar is met deze vijf tips.
Lekkage
Liggen er sappen in de vriezer? Dat is nooit een goed teken. Je vriezer is dan een keer warmer geworden, waardoor producten ontdooid zijn geweest. Let erop dat de sappen niet op etenswaren komen, want een aanraking met het sap kan ander voedsel bederven. Het enige wat je dan kunt doen is de vriezer laten ontdooien en compleet schoonmaken.
Vieze geur
De geur ontdek je pas als het product is ontdooid. Vooral vlees en vis kunnen een onaangenaam geurtje verspreiden. Ruikt het voedsel anders dan normaal, neem dan geen risico. Van bedorven vlees en vis kun je goed ziek worden.
Vriesbrand
Je zult het vast wel eens hebben gezien: een soort sneeuwvlokken op het eten in een afgesloten bakje. Dit heet vriesbrand. Het eten is dan in contact gekomen met lucht, het water is eruit gekropen en veranderd in ijs. Er bestaat een grote kans dat het vlees een bruin-grijze kleur heeft gekregen. Het kan dan nog wel gegeten worden, maar de structuur zal wat droger zijn.
Slijmerig
Aan de textuur van het eten kun je vaak al zien of je het nog kunt eten. Ziet het er kleverig of slijmerig uit? Dan is opeten geen goed idee.
Dof
Als je eten hebt gekookt en het vervolgens in een bakje in de vriezer hebt gedaan, verliest het zijn kleur. Ook dit heeft te maken met uitdroging: de verpakking is niet luchtdicht. Het is dan niet handig om het lang in de vriezer te bewaren.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Feestmaal on a budget? Topchefs Sergio Herman, Yotam Ottolenghi en Seppe Nobels delen 6 betaalbare toprecepten
-
Lidl
Zon op je bord: gegrilde kippenhaasjes met rijst-bonensalade
Wat heb je nodig? (voor 4 personen) 600 g kippenhaasje 1 ui, gesnipperd 2 el geraspte verse gember 1 chilipeper, fijngehakt 1 el garam masala sap van 1/2 limoen 2 el sojasaus olijfolie peper en zout Voor de rijstsalade: 1 rode ui, gesnipperd 200 g verse ananas, in blokjes 200 g witte rijst 200 g rode kidneybonen, gespoeld, uitgelekt 3 el fijngehakte munt -
PREMIUM
“Als ik wat extra maak, weet ik zeker dat ze geen fastfood eet”: drie mama's blijven met liefde koken voor hun volwassen kinderen
-
-
Livios
“Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras
Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem. -
Heerlijke kost voor de krokusvakantie: 3 gerechten waar het hele gezin van smult
Er zijn gerechten waar iedereen in het gezin gelukkig van wordt. Denk maar aan spaghetti bolognese of steak met frietjes. Foodstylist Sonja Peeters gooit het over een iets andere boeg. Met onze drie favorieten, overheerlijke kippensoep, smeuïge puree met homemade hamburgers en pasta met geroosterde groenten, breid je deze krokusvakantie je lijstje aan familietoppers beslist uit. -
Spaargids.be
Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe. -
Independer
100.000 Belgen rijden rond zonder autoverzekering: dit riskeren ze
Het zijn best wel choquerende cijfers: in ons land rijden er volgens schattingen tienduizenden voertuigen zonder autoverzekering rond. Welke risico’s loop je in dat geval? En wat moet jij, zelf verzekerd zoals het moet, doen als de tegenpartij bij een ongeval niet verzekerd is? Independer.be legt het je uit.
1 reactie
Resterende karakters 500
Log in en reageerDirk Vanhecke