Zo warm je restjes eten het beste op
Bij grote honger zijn je ogen vaak groter dan je maag. Hierdoor zit je na bestelling vaak met restjes van het feestmaal. Hoe warm je deze gerechten op zodat ze lekker blijven? Wij hebben een aantal manieren voor je op een rij gezet.
Oven
Aardappelpuree is een gerecht waar je al snel teveel van maakt. Geen probleem, je kunt dit prima bewaren om later op te eten. Als je klaar bent voor een tweede ronde, moet je de puree alleen niet in een pan opwarmen. De puree gaat dan al snel op een klonterige lijm lijken die je liever niet opeet. Wat dan wel? Schep het in een ovenschaal met een beetje paneermeel en wat boter. Zo maak je snel en makkelijk een eigen aardappelgratin.
Het is zonde om brood weg te gooien als het één of twee dagen over datum is. Je kunt het namelijk nog prima eten als je het een aantal minuten in de oven doet. Bestrooi het brood met een beetje water en pak het in met aluminiumfolie. Zo kun je weer genieten van een lekker 'vers' broodje.
Het bestrooien met water kan sowieso geen kwaad als je iets in de oven doet. Zo krijgt het eten weer een krokante laag. Doe dit bijvoorbeeld ook met gefrituurde kip.
Microgolf
Eten dat je in de microgolf doet, raakt al snel uitgedroogd. Voor het opwarmen van rijst kun je dan ook het beste een keukenpapiertje nat maken en deze over de rijst leggen, welke je in de microgolfoven zet. Op deze manier droogt de rijst niet uit en kun je hier ook een dag later nog van genieten.
Pan
Heb je gisteravond pizza gegeten? We warmen de overgebleven stukken vaak op in de microgolf, maar de pizzapunten komen er slap en smaakloos uit. Hoe kun je ze het beste opwarmen? Niet in de oven, maar in de pan. Doe een beetje olie in de pan en bak de pizza ongeveer 2 minuten aan iedere kant en daar is je knapperige snack.
In tegenstelling tot normale rijst kun je risotto beter niet in de microgolf, maar in een pan opwarmen. Bij risotto is de textuur van het eten heel belangrijk. Voeg daarom wat wijn of bouillon toe tijdens het opwarmen. Let op: risotto kun je niet lang bewaren en vries het zeker niet in. Dit verandert de textuur en smaak van het gerecht te veel. Zo krijg je nooit meer de lekkere risotto die je gewend bent.
In tegenstelling tot al het andere gefrituurde eten kun je frietjes het beste opwarmen in een pan. Doe hier wat olie bij en je hebt weer heerlijke krokante frietjes.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Lunchtip: kleurrijke groentenbowl met vegan nuggets
Vervang de klassieke kipnuggets eens door hun plantaardige variant – evenveel smaak, beter voor de planeet. Werk af met verschillende kleurrijke groenten, van spinazie tot wortelen, voor een bowl vol kleur en een instant vitaminebommetje om die laatste winterweken door te komen. -
Kiezen voor veggie of vegan op restaurant? Onderzoek wijst uit: dit simpel trucje haalt klanten over de streep
Duurzaamheid is al lang geen modewoord meer, en dat zie je in de culinaire wereld: in steeds meer (sterren)restaurants vind je veganistische of vegetarische opties op de menukaart. Maar zijn we ook snel geneigd om vlees en vis links te laten liggen? Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat één simpel trucje helpt om mensen over de streep te trekken: alles draait om de boodschap. -
HLN Shop
Voor nog geen 200 euro vliegen én slapen in Venetië, Berlijn of Londen: de scherpste reisdeals op een rij
Kriebelt het om op vakantie te vertrekken, maar wil je er niet te veel geld aan spenderen? Wie het slim aanpakt, kan ook voor een klein budget een leuke reis ondernemen, binnen én buiten Europa. ‘Low cost’ maatschappijen overtroeven elkaar met de meest interessante pakketreizen. HLN Shop helpt je bij het kiezen van een vakantie op jouw maat. -
-
Gouden Formule 17
Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen. -
Lidl
Mag het wat meer zijn? Aan deze gegrilde oesters kan niemand weerstaan
Klassiekers zijn er om gekoesterd te worden, en daar is de oester er één van. Met dit feestelijke hapje geef je je apero net wat meer cachet. Geen parels, wel een heerlijke combinatie van de zilte smaak van oesters met een laagje van paprika, peterselie en, jawel, wodka. Slurp! -
Vandaag is het Margarita Dag: 3 lekkere recepten om te proosten
Zet het ijs maar koud en haal de tequila naar boven, want vandaag, op 22 februari, is het Margarita Day. Het originele recept werd in 1948 bedacht door een zekere Margaret Sames. En nu is het nog altijd een van de meest bestelde drankjes in cocktailbars wereldwijd. Heb jij zin om vanavond zelf aan de slag te gaan? Dan serveren we drie recepten: de klassieker en twee funky varianten. Santé! -
Ibericoham-, shiitake- of kreeft? Op Internationele Krokettendag kan je deze originele soorten bestellen
Krokant, smakelijk, veelzijdig: bij zondagse kost horen kroketten, en welk beter moment om jezelf te trakteren op de verwennerij dan vandaag, op internationale krokettendag? Een kaas- of garnaalkroket smaakt altijd, maar wij tonen je versies van het gefrituurde hapje die je vast nog niet kende, en waar je ze kan bestellen.
1 reactie
Resterende karakters 500
Log in en reageerKoenraad Verstraeten