Volledig scherm
© Getty Images

Zo mag je een avocado niét ontpitten, waarschuwen chirurgen. “Elke week een avocadoletsel”

Door de populariteit van de avocado zien plastisch chirurgen een toenemend aantal patiënten met  een ‘avocadoletsel’: een flinke snede in het hand door uit te schieten met het mes. Het is de hoogste tijd voor een waarschuwing op de verpakking, vinden ze.

2 reacties

 • Ian Vandenbossche

  1 maand geleden
  En wat dan gedacht van het openen van oesters?
 • Dirk Brouns

  1 maand geleden
  Zo lastig is dat niet. Gewoon op tafel en insnijden aan twee kanten en dan met hand de twee helften scheiden dan nog eens en kun je pit eruit breken. De 4 helften kun je dan makkelijk ontpellen
 1. Deze voeding heeft je lichaam nodig in elke fase van je menstruele cyclus: “Zin in zoet? Laat koekjes of snoep toch links liggen”
  PREMIUM

  Deze voeding heeft je lichaam nodig in elke fase van je menstruele cyclus: “Zin in zoet? Laat koekjes of snoep toch links liggen”

  Menstruele gezondheid is hot. Terwijl we vroeger gemakkelijker innamen wat de dokter ons voorschreef, denken veel vrouwen nu twee keer na. Maar wist je dat ook je voeding een impact heeft op je cyclus? Sterker nog: volgens voedingsdeskundige Roxanne Vanderghinste kunnen onze eetgewoontes een invloed hebben (en soms zelf de oorzaak zijn van) PMS, het premenstrueel syndroom. “Hoewel PMS als een normale aandoening wordt gezien, is het wel degelijk een signaal van je lichaam dat er iets niet klopt.” Dus... hoe eet je dan wél?
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo