Foto door Brooke Lark via Unsplash
Volledig scherm
© Foto door Brooke Lark via Unsplash

Zit er meer suiker in een glas cola of vers fruitsap?

Is vers sinaasappelsap eigenlijk wel gezond? Het wordt al langer betwist, want het suikergehalte in fruitsap zou bijna evenveel zijn als dat in een glas cola. Klopt dat? 

7 reacties

 • Stefaan Manssens

  4 jaar geleden
  Haal alle geraffineerde suikers uit de voeding en verminder het aantal vetten met de helft en obesitas bestaat niet meer, gevolg mensen zijn gezond en vol energie. Sociale zekerheid heeft een oveschot ipv deficit Stefaan Manssens
 • Patrick Jonkers

  4 jaar geleden
  Te mijden choco en speculaas pasta.....
 • Gerd Van nieuwenhove

  4 jaar geleden
  Wie dit alls volgt wordt straks 120 jaar ? Mijn ouders volgden niets en zijn 96 & 92 jaar. Hoe verklaren onze specialisten dit ? Ben zeer benieuwd.
 • Ka Ka

  4 jaar geleden
  Laten we niets meer eten en drinken anders als we nu fruit ook als een gevaar beginnen zien. Al die "wetenschappers" op een verlaten eiland plaatsen als dit zo verder gaat.
 • Mario Tersago

  4 jaar geleden
  Ik wou het net zeggen, Veerle, ondanks dit inderdaad gewoon de maximum benoemd van het aantal koolhydraten.. Is hier totaal geen onderscheid gemaakt tussen geraffineerde suikers en natuurlijke suikers. Dus, het is goed om de maximum in het oog te houden maar ook welke suikers..
 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.