Foto door Brooke Lark via Unsplash
Volledig scherm
© Foto door Brooke Lark via Unsplash

Zit er meer suiker in een glas cola of vers fruitsap?

Is vers sinaasappelsap eigenlijk wel gezond? Het wordt al langer betwist, want het suikergehalte in fruitsap zou bijna evenveel zijn als dat in een glas cola. Klopt dat? 

7 reacties

 • Stefaan Manssens

  5 jaar geleden
  Haal alle geraffineerde suikers uit de voeding en verminder het aantal vetten met de helft en obesitas bestaat niet meer, gevolg mensen zijn gezond en vol energie. Sociale zekerheid heeft een oveschot ipv deficit Stefaan Manssens
 • Patrick Jonkers

  5 jaar geleden
  Te mijden choco en speculaas pasta.....
 • Gerd Van nieuwenhove

  5 jaar geleden
  Wie dit alls volgt wordt straks 120 jaar ? Mijn ouders volgden niets en zijn 96 & 92 jaar. Hoe verklaren onze specialisten dit ? Ben zeer benieuwd.
 • Ka Ka

  5 jaar geleden
  Laten we niets meer eten en drinken anders als we nu fruit ook als een gevaar beginnen zien. Al die "wetenschappers" op een verlaten eiland plaatsen als dit zo verder gaat.
 • Marco brilmans

  5 jaar geleden
  Ik wou het net zeggen, Veerle, ondanks dit inderdaad gewoon de maximum benoemd van het aantal koolhydraten.. Is hier totaal geen onderscheid gemaakt tussen geraffineerde suikers en natuurlijke suikers. Dus, het is goed om de maximum in het oog te houden maar ook welke suikers..
 1. Deze 3 ovenschotels uit het nieuwe boek van Wim Ballieu zijn een portie pure nostalgie. “Ik heb een grote liefde voor gehakt en patatten”
  PREMIUM

  Deze 3 ovenscho­tels uit het nieuwe boek van Wim Ballieu zijn een portie pure nostalgie. “Ik heb een grote liefde voor gehakt en patatten”

  Chef Wim Ballieu groeide op met de ovenschotels van zijn mama en metje Mariette. “Voor mij zijn die schotels nostalgie voor de smaakpapillen en de soul.” In zijn nieuwe kookboek ‘Ovenschotels’ verzamelde hij zesenzestig recepten, rangschikte ze per seizoen en zette de lokale telers en boeren in de schrijnwerpers. Het boek is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: een kruidige parmentier, een verfijnd vispotje en een gezellige racletteschotel.