Zin in een klassieker, maar dan anders? Serveer lamskroon met Belgisch abdijbier
Delen per e-mail
Geen enkel stukje vlees draagt zijn naam zo koninklijk als lamskroon. Bij dit verfijnde vlees horen smaakvolle bijgerechten: een aardappelpuree opgewerkt met groene kruiden, en een sausje op basis van Archivist, een goudblond abdijbier dat met zijn kruidige aroma en bittere afdronk het vlees perfect op smaak brengt.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
700 g lamskroon
2 teentjes knoflook, geperst
1 sjalot, gesnipperd
1 kg aardappelen
3 el fijngehakte peterselie
3 el fijngehakte bieslook
enkele takjes tijm
bussel radijsjes, in partjes
1/2 citroen
scheutje melk
snuf nootmuskaat
1 flesje Archivist (bruin)
200 ml kippenbouillon
200 ml room
bloem, optioneel
boter
olijfolie
peper en zout
Zo maak je het
1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid het vlees met peper en zout en bak het rondom goudbruin in hete boter in een ovenbestendig pot. Zet 12 minuten in de oven. Schil ondertussen de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
2. Haal het vlees uit de pot en laat, afgedekt met aluminiumfolie, 10 minuten rusten. Doe een extra klontje boter bij het braadvocht van de lamskroon en stoof er het sjalotje met de look in glazig. Voeg de bouillon toe en laat even inkoken. Giet er het bier bij en breng weer aan de kook. Voeg de room toe en laat weer inkoken tot de saus begint in te dikken. Je kan ze eventueel verder binden met een in een scheutje water opgelost lepeltje bloem. Kruid de saus met peper en zout.
3. Giet de aardappelen af en laat ze goed uitdampen. Pureer ze met een klont boter en een scheutje melk. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng de bieslook en peterselie door de puree. Rits er de blaadjes van de takjes tijm bij en roer goed onder elkaar. Bak de radijsjes 4 minuten in boter beetgaar. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
4. Versnijd de lamskoteletjes en serveer ze met de biersaus, kruidenpuree en de radijsjes.
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Geef je klassieke pastaschotel uit de oven een Mediterraanse twist
Italiaans met een Griekse toets, dat zijn zomerse vibes ten top. Op het mooie weer is het nog even wachten, maar deze pastaschotel brengt het zuiden wel op je bord met twee verrassende ingrediënten: yoghurt en feta. Zijn je tafelgenoten veggie? Dan kan je het kalfsgehakt gewoon weglaten. -
Lidl
Fougasse uit het vuistje of met salade: zo bak je platbrood met olijven en kaas
Wat heb je nodig? (voor 6 personen) 15 g droge gist 750 g bloem 400 ml lauw water 100 g mix zwarte en groene olijven 100 g zongedroogde tomaten 100 g geraspte emmentaler enkele takjes tijm 4 el olijfolie zout -
Sparen
Is het einde van goedkope woonleningen nabij?
Voor het eerst sinds lang stijgt de langetermijnrente opnieuw. Goed nieuws voor de economie, maar het betekent ook dat dat er misschien een einde komt aan de historisch lage rentevoeten op woonleningen. Spaargids.be belicht de kwestie. -
-
Lidl
Breng Viëtnam naar je kot met een broodje varkensreepjes, gepekelde groenten en sweet chili
Wat heb je nodig? (voor 4 personen) 1 tl currypoeder 2 el bloem 80 ml kokosmelk handvol korianderblaadjes handvol basilicumblaadjes 4 varkenskoteletten 2 stokbroden, gehalveerd 4 snack komkommers, in plakjes 2 wortelen, in lucifers 4 radijzen, in plakjes 80 ml azijn 75 g suiker zonnebloemolie sweet chili saus peper & zout -
Eggs benedict op een bagel of zoet saffraan-rozijnenbrood: tover de klassieke paasbrunch om tot iets origineels
Sla met Pasen het ontbijt een keertje over en verwen je huisgenoten met een paasbrunch die eens wat anders is dan anders. Kies voor een mix van zoet en hartig, zodat iedereen aan z’n trekken komt. We geven je alvast enkele paaslekkere ideetjes. Op het menu: een overheerlijke bagel, lentesalade, een mangosmoothie en een zoet saffraan-rozijnenbroodje. -
Livios
Toekomstproof renoveren: zo pak je het aan
Een gerenoveerde woning betekent niet alleen een lagere energiefactuur, maar ook een verbetering op vlak van comfort. Wil je graag oud worden in je eigen woning? Dan zijn er enkele punten waar je tijdens je renovatie rekening mee moet houden. Bouwsite Livios geeft enkele tips om ook later thuis te blijven wonen. -
Primeur voor België: Dunkin’ Donuts lanceert 42 vegan donuts (en 7 andere adresjes voor heerlijk plantaardig gebak)
Dunkin’ Donuts heeft na veel vraag ook vegan donuts toegevoegd aan hun menukaart. België en Nederland krijgen de primeur en hebben de eerste verkooppunten waar je de plantaardige guilty pleasures kan vinden. Maar het is niet de enige plek in ons land waar je met een liefde voor vegan gebak je hart kan ophalen. Check deze topadresjes eens.