Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Zeeduivel is de Vis van het Jaar: 3 overheerlijke receptjes

De Vis van het Jaar is de zeeduivel, ook gekend als lotte of staartvis. Dat heeft het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) vandaag in Brugge bekendgemaakt. Het VLAM wil met dit initiatief elk jaar een minder bekende noordzeevis in de kijker plaatsen bij de consumenten. Wij zochten 3 lekkere receptjes met de vis in de hoofdrol van Jeroen Meus.

5 reacties

 • Kris Heirweg

  5 jaar geleden
  Dit is een vis die maar voor één derde uit eetbaar gedeelte bestaat . De rest is kop en staart en ingewanden . Dus van verspilling gesproken . En dat overaanbod kan er alleen maar zijn door overbevissing . Wat ik zeer in twijfel trek , want moest dit een vis zijn die heel veel voorkomt dan zou de prijs véél lager liggen . Kijk maar naar hondshaai .
 • De Harde Waarheid

  5 jaar geleden
  Inderdaad Eduard! Mensen zijn ook verzot op pangasius terwijl ze ook niet weten om welke vissoort het eigenlijk gaat. Zet eens Meerval op de kaart en geen mens zal het nog langer eten.
 • Eduard Dierckx

  5 jaar geleden
  Als visser moet ik er mee lachen, er is natuurlijk een overaanbod van zeeduivel..Lol..Lotte natuurlijk, de meesten weten nog niet eens dat deze vis gif in zich heeft..
 • Gert De Vries

  5 jaar geleden
  Zeeduivel, 24,63 €/kg, is ook een portemonnee-duivel...
 • kenneth strubbe

  5 jaar geleden
  Of kijk op #infoodsname