Wrap it up! Lekker makkelijk: fajita's met gewokte savooi en rundsreepjes
De fajita hebben we als lekkernij in een jasje te danken aan de Tex-Mex, ofwel de Texaans-Mexicaanse keuken. Je kan de wraps naar hartenlust beleggen met ingrediënten naar keuze, maar voor deze versie gebruiken we verfijnde entrecôte, in dunne reepjes gesneden, en krokant gewokte savooikool.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
500 g entrecôte
1 tl paprikapoeder
sap van 1 limoen
1 ui, gesnipperd
200 g savooikool, in reepjes
1 gele paprika, in reepjes
1 groene paprika, in reepjes
1/2 teentje knoflook
1 chilipeper, grof gesneden
bosje koriander
4 wraps
150 g volle yoghurt
olijfolie
peper en zout
Zo maak je het
1. Haal het vlees een half uur voor het bereiden uit de koelkast. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Druppel er het limoensap over en laat even rusten.
2. Meng de ui met de paprika’s en de kool. Giet er wat olijfolie bij en kruid met peper en zout. Roerbak de groenten een 10-tal minuten.
Gril de entrecôte ongeveer 3 minuten langs elke kant. Laat het vlees daarna 5 minuten rusten onder folie. Warm ook de wraps even op in de grillpan.
3. Mix voor de dressing de yoghurt met de knoflook, de chilipeper en de helft van de koriander glad. Kruid met peper en zout. Snij het vlees in mooie reepjes. Beleg elke wrap met de gebakken groenten en de reepjes entrecôte. Werk af met de dressing en de resterende koriander.
Ontdek het lekkere weekmenu van Lidl op dekeukenvanlidl.be
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Livios
De zon weren met screens of rolluiken? Zo maak je de juiste keuze
-
Gezonde ‘Green Goddess Salade’ verovert TikTok: dit is het recept
Vegan, voedzaam en verrukkelijk: de green goddess-salade van foodbloger Baked by Melissa verovert de wereld. Op TikTok heeft de hashtag #greengoddesssalad al bijna 28 miljoen views. Dat je het groene gerecht in één-twee-drie op tafel tovert, verklaart ongetwijfeld gedeeltelijk het succes. Wil je zelf ook eens proeven? Wij delen het recept. -
Van gevlochten brood tot macaroni met een twist: 3 gerechten met (véél) kaas in de hoofdrol
Niks heerlijker dan kaas. Dat vindt ook onze foodstyliste Sonja Peeters. Ze creëert drie originele gerechten met het godeningrediënt in de hoofdrol, van macaroni met een twist tot gevlochten brood. Om instant blij van te worden. -
-
TV
STREAMINGTIP. ‘More Than This’: liefde in alle kleuren
-
PREMIUM
Weinig moeite, wauw-effect: zo pimp je kant-en-klare kerstgerechten zodat het lijkt alsof je uren in de keuken stond
Wil je jouw kostbare tijd liever met je gasten doorbrengen? Maar wil je wel pareltjes van borden serveren die de smaakpapillen prikkelen? Het lijkt quasi onmogelijk, maar foodies Silke Van Engeland en Virginie Schoelinck vonden de hack: ze pimpen kant-en-klare gerechten zodat het lijkt alsof je lang in de weer bent geweest. Hun boek ‘Onweerstaanbaar kant-en-klaar’ is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: met deze macaronsoezenkrans, carpaccio op oosterse wijze en aspergesoep met garnaalballetjes scoor je ongetwijfeld. -
Italianen teleurgesteld: hun espresso mag niet op de Werelderfgoedlijst. “Veel meer dan een drankje voor ons”
Vergeet pasta en pizza: de espresso is minstens even heilig voor het Italiaanse volk. Zo heilig dat ze vinden dat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO hoort te staan. De Italiaanse commissie heeft dat voorstel voorlopig verworpen, tot groot ongenoegen van de Italianen. “De meesten van ons hebben een vaste koffiebar waar we elke dag onze espresso drinken.” -
HLN Shop
Op reis met de camper: hoe kan je voordelig een mobilhome huren? En welke bestemmingen zijn ideaal?