Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

“Wie tomaten koopt, opent een blik vol tranen en pijn”

Bliktomaten worden geoogst door arbeiders die onder slechte omstandigheden werken en wonen. Achter de supermarktblikjes blijkt een treurigmakende industrie schuil te gaan. “De situatie dwingt ons om voor 1 euro per uur te werken.”

12 reacties

 • Erika Braken

  2 jaar geleden
  Alles is de schuld van de politiekers en de super rijke die nog rijker willen worden dat weet iedereen. Dat soort mensen zien alleen nog maar cash in hun ogen en zullen nooit iets om de burgers geven.
 • Johan Vercarre

  2 jaar geleden
  Wat is er nu nog moreel verantwoord ?
 • Jonathan Van Hecke

  2 jaar geleden
  @Ian Vandenbossche, ik wou net hetzelfde posten. Ik koop al jaren mijn vlees rechtstreeks bij de boer. Super vers, stukken goedkoper dan bvb Colruyt. Men moet stoppen om altijd maar het schuldgevoel bij de consument te leggen. Wie loopt er weg met het 'grote geld'?
 • anna vandenberg

  2 jaar geleden
  Goedkoop, goedkoper, goedkoops dat is het enige wat de mensen willen. Gratis en goedkoop bestaat niet, waar zijn de verdedigers van de mensen rechten, op reis waarschijnlijk met een goedkope vlucht. Mensen uitbuiten om goedkoop te consumeren is een mensenrecht van de klagers en de zagers.
 • patrick geerinck

  2 jaar geleden
  wie heeft hier de grootse schuld? een ding staat vast als die migranten hier niet waren werden ze ook niet uitgebuit en kosten tomaten een paar centen meer en de eigen mensen zijn niet werkloos.
 1. RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzatte en hysterische wezens?”
  TV

  RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzat­te en hysteri­sche wezens?”

  Een droogeerlijke komedie over het leven van drie vriendinnen boven de dertig met Frances Lefebure als de losgeslagen kapitein van dit ambitieuze relaas vol schuine opmerkingen en bekende koppen. ‘F*** you very, very much’, is hier niet om onopgemerkt aan u voorbij te gaan. Maar of u deze kolderieke reeks op Streamz ook moet streamen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Sergio Herman verklapt familierecept: “Mensen kwamen van ver om de mosselen in witte wijn van mijn vader te proeven”

  Sergio Herman verklapt familiere­cept: “Mensen kwamen van ver om de mosselen in witte wijn van mijn vader te proeven”

  Deze zomer serveert Sergio Herman (51) in het pop-uprestaurant ‘Moules Frites’ zes weken lang kraakverse mosselen op het strand van Zeebrugge. De sterrenchef bedacht voor de gelegenheid een driegangenmenu: verse garnaalkroketten, mosselen en de ultieme dame blanche. Exclusief op HLN zal Sergio deze week elke dag één gerecht voorstellen en uitleggen hoe je het maakt. Vandaag op het menu: Zeeuwse mosselen in wittewijnsaus naar een familierecept van Sergio.