Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

“Wie tomaten koopt, opent een blik vol tranen en pijn”

Bliktomaten worden geoogst door arbeiders die onder slechte omstandigheden werken en wonen. Achter de supermarktblikjes blijkt een treurigmakende industrie schuil te gaan. “De situatie dwingt ons om voor 1 euro per uur te werken.”

12 reacties

 • Erika Braken

  2 jaar geleden
  Alles is de schuld van de politiekers en de super rijke die nog rijker willen worden dat weet iedereen. Dat soort mensen zien alleen nog maar cash in hun ogen en zullen nooit iets om de burgers geven.
 • Johan Vercarre

  2 jaar geleden
  Wat is er nu nog moreel verantwoord ?
 • Jonathan Van Hecke

  2 jaar geleden
  @Ian Vandenbossche, ik wou net hetzelfde posten. Ik koop al jaren mijn vlees rechtstreeks bij de boer. Super vers, stukken goedkoper dan bvb Colruyt. Men moet stoppen om altijd maar het schuldgevoel bij de consument te leggen. Wie loopt er weg met het 'grote geld'?
 • anna vandenberg

  2 jaar geleden
  Goedkoop, goedkoper, goedkoops dat is het enige wat de mensen willen. Gratis en goedkoop bestaat niet, waar zijn de verdedigers van de mensen rechten, op reis waarschijnlijk met een goedkope vlucht. Mensen uitbuiten om goedkoop te consumeren is een mensenrecht van de klagers en de zagers.
 • patrick geerinck

  2 jaar geleden
  wie heeft hier de grootse schuld? een ding staat vast als die migranten hier niet waren werden ze ook niet uitgebuit en kosten tomaten een paar centen meer en de eigen mensen zijn niet werkloos.
 1. Exclusief: 3 recepten uit Sergio Hermans ‘New Italian’. “De Italiaanse zin voor eenvoud en perfectie prikkelt me”

  Exclusief: 3 recepten uit Sergio Hermans ‘New Italian’. “De Italiaanse zin voor eenvoud en perfectie prikkelt me”

  Sergio Herman blijft niet stilzitten. Zijn nieuwe restaurant Le Pristine opende onlangs zijn deuren en kreeg na amper drie maanden al een Michelinster. Ondertussen broedde de chefkok ook op een kookboek, gebaseerd op zijn liefde voor de Italiaanse eetcultuur. “Ik heb veel respect voor het ontstaan van de gerechten, voor het ­authentieke, klassieke karakter. Maar ik probeer een extra dimensie, verdieping of verfijning toe te voegen.” Hij geeft ons 3 exclusieve, Italiaanse receptjes met een moderne twist.
 2. Vermout is de nieuwe gin tonic. Barman Philip maakt er een verrassende NINA-cocktail mee

  Vermout is de nieuwe gin tonic. Barman Philip maakt er een verrassen­de NI­NA-cock­tail mee

  Vergeet gin tonic of Aperol Spritz. Vermout is de nieuwe apéro van de zomer. Ervaren cocktailbarman Philip De Bruijn legt uit wat het precies is en waarom het zo immens populair is. “Het is inderdaad een gehypet drankje. En volgens trendwatchers zal de populariteit deze zomer nóg toenemen.” Smaakt dat naar meer? Probeer dan eens de NINA-cocktail met vermout: poepsimpel, maar overheerlijk.