Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

“Wie tomaten koopt, opent een blik vol tranen en pijn”

Bliktomaten worden geoogst door arbeiders die onder slechte omstandigheden werken en wonen. Achter de supermarktblikjes blijkt een treurigmakende industrie schuil te gaan. “De situatie dwingt ons om voor 1 euro per uur te werken.”

12 reacties

 • Erika Braken

  2 jaar geleden
  Alles is de schuld van de politiekers en de super rijke die nog rijker willen worden dat weet iedereen. Dat soort mensen zien alleen nog maar cash in hun ogen en zullen nooit iets om de burgers geven.
 • Johan Vercarre

  2 jaar geleden
  Wat is er nu nog moreel verantwoord ?
 • Jonathan Van Hecke

  2 jaar geleden
  @Ian Vandenbossche, ik wou net hetzelfde posten. Ik koop al jaren mijn vlees rechtstreeks bij de boer. Super vers, stukken goedkoper dan bvb Colruyt. Men moet stoppen om altijd maar het schuldgevoel bij de consument te leggen. Wie loopt er weg met het 'grote geld'?
 • anna vandenberg

  2 jaar geleden
  Goedkoop, goedkoper, goedkoops dat is het enige wat de mensen willen. Gratis en goedkoop bestaat niet, waar zijn de verdedigers van de mensen rechten, op reis waarschijnlijk met een goedkope vlucht. Mensen uitbuiten om goedkoop te consumeren is een mensenrecht van de klagers en de zagers.
 • patrick geerinck

  2 jaar geleden
  wie heeft hier de grootse schuld? een ding staat vast als die migranten hier niet waren werden ze ook niet uitgebuit en kosten tomaten een paar centen meer en de eigen mensen zijn niet werkloos.
 1. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.
 2. Zin in wat variatie in de lunchbox? Laat je kids hun beleg kiezen op dit krokant courgette-wortelbrood
  Lidl

  Zin in wat variatie in de lunchbox? Laat je kids hun beleg kiezen op dit krokant courgette-wortel­brood

  Nu het schooljaar stilaan op zijn einde loopt, is het soms moeilijk om creatief te blijven bij het vullen van de brooddozen. Snacktomaatjes of minikomkommertjes als tussendoortje zijn leuk, maar waarom zou je de dagelijkse portie groenten niet verstoppen in het brood zelf? Dit courgette-wortelbrood vult lekker, is extra voedzaam door de pitten en zaden en is bovendien te combineren met vrijwel elk beleg.