Volledig scherm
© Foto door Alisa Anton via Unsplash

Wetenschappers bevestigen dat een koffiekoek of iets anders zoet inderdaad beter smaakt bij een kop koffie

Eet jij bij je eerste koffie(‘s) van de dag ook liefst iets zoet zoals een croissant, pannenkoek of wafel en heb je ook het gevoel dat die suikerbom dan beter smaakt? Klopt. Volgens een Amerikaanse studie verandert cafeïne namelijk onze smaakzin, waardoor we niet alleen meer zin in zoet krijgen, maar er ook meer van genieten. 

4 reacties

 • Eida Lam

  3 jaar geleden
  Wat mogen we allemaal wel gelukkig zijn dat er geld wordt vrij gemaakt voor zo'n essentiële onderzoeken.
 • Roger Geens

  3 jaar geleden
  Inderdaad dat zal wel zo zijn ,maar , alle mensen die diabetes hebben kunnen daar best afblijven en allen die op weg zijn om de groep diabetici te vergroten zijn daar eveneens bij .Met hoeveel zijn we ? met 500.000 en met diegenen die het niet weten erbij ,1.000.000 ? .Niemand zal het weten ,dus koffiekoeken met koffie is zeer goed voor gezonde mensen .De anderen ? eerst glucose meten .
 • Jeroen Op de beek

  3 jaar geleden
  Zeer goede investerin in geld en rescources in deze wetenschappelijke studie. Meer van dat, kankerbestrijding enzo kan wel even wachten.
 • Thierry Vansweevelt

  3 jaar geleden
  Amaai geef ze nog wat subsidies en Nobel prijzen. Weten ze ook te zeggen hoe ongezond koffie en wit meel is?
 1. Laurence Van Tongerloo lanceert ‘Snoep Dog’, een kookboek met gezonde snacks voor honden en katten (+ recept voor een heerlijk valentijnshapje)

  Laurence Van Tongerloo lanceert ‘Snoep Dog’, een kookboek met gezonde snacks voor honden en katten (+ recept voor een heerlijk valentijns­hap­je)

  Al wie een hond of een kat heeft, weet het: échte liefde is onvoorwaardelijk. Dus mag ook die dierenliefde met Valentijn gevierd worden. Dat kan met een extra portie droge korrels of met … een zelfgebakken koekje. Laurence Van Tongerloo presenteert in haar boek ‘Snoep Dog’ een resem recepten om je viervoeter extra te verwennen. “Goed voor je dieren zorgen en ondertussen de planeet wat groener maken, dat is zowat het opzet.”
 2. Ultrasimpel pastarecept met hele blok feta gaat viraal: onze redactrice doet de smaaktest

  Ultrasim­pel pastare­cept met hele blok feta gaat viraal: onze redactrice doet de smaaktest

  In Finland is het zoeken naar feta: in de supermarkten is de schapenkaas uitverkocht sinds het hele land verknocht raakte aan het ‘Uunifetapasta’-recept van foodblogster Jenni Häyrinen. Het steringrediënt: een hele blok feta, onversneden. Ook op videoplatform TikTok ging het recept viraal en nu lijkt de hele wereld de pasta te maken. Redactrice Stéphanie test het recept, maar moest eerst – ja, echt – drie winkels af voor ze feta vond.
 1. "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser
  Play
  Uit de Kleren

  "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser

 2. Piepjonge Bart Peeters was voorbestemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscherpe messen naar mijn broer"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Piepjonge Bart Peeters was voorbe­stemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscher­pe messen naar mijn broer"