Foto door Liene Vitamante via Unsplash
Volledig scherm
© Foto door Liene Vitamante via Unsplash

Wat is het verschil tussen goede en slechte koolhydraten?

Hoewel jaren geleden vooral de vetten de schuldige waren voor ons maatje meer, worden nu de koolhydraten in het verdomhoekje gezet. Toch heeft je lichaam koolhydraten, althans de goede, nodig om te functioneren en dragen ze bij aan een gezond gewicht. Maar wat is nu het verschil?

1 reactie

  • Peter Buyck

    3 jaar geleden
    En na een leven 'goede koolhydraten' zegt de radioloog-bestraling... en voortaan een dieet slechte koolhydraten want anders zwellen de darmen en is de te bestralen locatie veranderd...
  1. Een zurige Palomita met augurkenvocht, of toch liever een frisse punch met balsamico? 3 zomerse mocktails met een verrassende twist

    Een zurige Palomita met augurken­vocht, of toch liever een frisse punch met balsamico? 3 zomerse mocktails met een verrassen­de twist

    Zon hoort bij zomer zoals cocktails bij terrasjes. Maar non-alcohol gaat ook, en dat is allesbehalve saai. Dat bewijst Jassy Davis. In haar nieuwe boek ‘Mocktails’ verzamelde ze zestig originele recepten. Wat denk je van een zurige Palomita met - jawel - augurkenvocht? Een Midzomer-punch met balsamico? Of de modderstroom, een overheerlijke milkshake voor volwassenen? Schol!
  2. Zo smakelijk kan intermittent fasting zijn: 5 recepten die bewijzen dat gezond niet saai hoeft te zijn

    Zo smakelijk kan intermit­tent fasting zijn: 5 recepten die bewijzen dat gezond niet saai hoeft te zijn

    Periodiek vasten of intermittent fasting kennen we ondertussen wel. Meer zelfs, heel wat mensen schakelden tijdens de lockdown over op deze nieuwe eetwijze. Dokter en auteur Servaas Bingé schreef erover in zijn boek ‘16:8: Met intermittent fasting naar een gezonder gewicht.’ Hij licht toe hoe intermittent fasting werkt en deelt vijf recepten die binnen de levensstijl passen. Wat je meteen merkt? Gezond hoeft niet saai te zijn.