Volledig scherm
© THINKSTOCK

Wat doet de magnetron met uw eten? Dit zegt de wetenschap

Gezonde voedingDe magnetron maakte zijn opwachting in de jaren 60 en is sindsdien niet meer uit onze keuken weg te denken. De kleine oven is een groot gemak, maar zijn de gerechten die we eruit toveren wel gezond? Wetenschappers brengen goed nieuws.

  1. Ottolenghi's nieuwe kookboek bevat lijst aan ‘onvindbare' ingrediënten: culinair journaliste ging na waar je ze kan kopen
    PREMIUM

    Ottoleng­hi's nieuwe kookboek bevat lijst aan ‘onvindbare' ingrediën­ten: culinair journalis­te ging na waar je ze kan kopen

    Sumak, za’atar en tahin zijn dankzij de immense populariteit van Yotam Ottolenghi en zijn kookboeken inmiddels al te vinden in de meeste supermarkten. Maar de Israëlisch-Britse chef schakelt met ‘Flavour’, geschreven samen met receptontwikkelaar Ixta Belfrage, een versnelling hoger. Hun nieuwe lijst ‘essentiële ingrediënten’ lijkt zo mogelijk nog onbereikbaarder. Want wáár vind je zwarte limoen, gedroogde hibiscusbloemen en Mexicaanse Cascabelpepers? Culinair journaliste Evelien Rutten helpt je in MijnGids op weg en legt uit waar je alles kan kopen.