Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Warm weer, meer kans op voedselvergiftiging: zo bewaar je eten gezond

Heerlijk om met dit warme zomerweer buiten te eten. Maar deze temperaturen hebben ook een nadeel, want ons voedsel wordt sneller slecht. Elk jaar krijgt het Federaal Voedselagentschap dan ook een 900-tal meldingen van mogelijke gevallen van voedselvergiftiging. Daarom geeft Karen Brans, diëtiste bij cateraar ISS, 7 tips hoe je op warme zomerdagen problemen kan vermijden met voeding.

2 reacties

 • Eddy Bryon

  4 jaar geleden
  En wat gaan ze ons nog allemaal wijsmaken .Ik kom uit de tijd dat er nog geen koelkasten waren en waar men alles in de kelder bewaarde . Ik leef nog altijd !!!!
 • Man Wauters

  4 jaar geleden
  Ik woon in een land waar het 'snachts niet onder de 25 gratis komt en tijdens de dag flirt met 31. Ik laat mijn vlees uit de vriezer in openlucht ontdooien. Uuuuuuren. Nog nooit problemen gehad. Is het omdat de hygiënische beginkwaliteit in België ondermaats is? Niet besmet vlees gaat geen extra bacteriën kweken. Kijk ook naar het vlees dat hangt in openlucht in de Arabische landen. Die worden ook niet ziek.
 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. ‘Pizza toast’-recept van topmodel Hailey Bieber verovert het internet en is perfect voor wie houdt van pizza en burrata

  ‘Pizza toast’-re­cept van topmodel Hailey Bieber verovert het internet en is perfect voor wie houdt van pizza en burrata

  Vraag naar iemand z’n favoriete comfortfood, en heel wat mensen zullen ‘pizza’ antwoorden. Zo ook Hailey Bieber (25). Haar favoriete date night is pizza bestellen en in de zetel kruipen met manlief Justin Bieber. Als ze zelf aan de slag gaat in de keuken, verkiest ze ‘pizza toast’. Even lekker en supersnel klaar. Ze deelde haar recept op TikTok en creëerde een gigantische hype op de video-app.
 1. Kopje koffie wordt flink duurder. Foodie Morgane somt 5 alternatieve drankjes op die ook een energieboost geven

  Kopje koffie wordt flink duurder. Foodie Morgane somt 5 alternatie­ve drankjes op die ook een energie­boost geven

  Het zwarte goud, zo wordt koffie ook wel genoemd. En dat mag je tegenwoordig vrij letterlijk nemen: de prijzen voor koffiebonen blijven namelijk stijgen. Ook voor een kopje moet je dus meer betalen. Foodie en gezondheidsenthousiaste Morgane Van Marcke ging op zoek naar vijf alternatieven die lekker zijn én voor een goeie ochtendkick zorgen. “Als ik vier koppen koffie drink en me dan een beetje nerveus of opgejaagd voel, schakel ik over naar een matcha latte.”