Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Warm weer, meer kans op voedselvergiftiging: zo bewaar je eten gezond

Heerlijk om met dit warme zomerweer buiten te eten. Maar deze temperaturen hebben ook een nadeel, want ons voedsel wordt sneller slecht. Elk jaar krijgt het Federaal Voedselagentschap dan ook een 900-tal meldingen van mogelijke gevallen van voedselvergiftiging. Daarom geeft Karen Brans, diëtiste bij cateraar ISS, 7 tips hoe je op warme zomerdagen problemen kan vermijden met voeding.

2 reacties

  • Eddy Bryon

    3 jaar geleden
    En wat gaan ze ons nog allemaal wijsmaken .Ik kom uit de tijd dat er nog geen koelkasten waren en waar men alles in de kelder bewaarde . Ik leef nog altijd !!!!
  • Man Wauters

    3 jaar geleden
    Ik woon in een land waar het 'snachts niet onder de 25 gratis komt en tijdens de dag flirt met 31. Ik laat mijn vlees uit de vriezer in openlucht ontdooien. Uuuuuuren. Nog nooit problemen gehad. Is het omdat de hygiënische beginkwaliteit in België ondermaats is? Niet besmet vlees gaat geen extra bacteriën kweken. Kijk ook naar het vlees dat hangt in openlucht in de Arabische landen. Die worden ook niet ziek.