thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Waarom we 'stukjes' in ons eten zo vies vinden

Heb jij ook als volwassene nog steeds de gewoonte om enkel yoghurt 'zonder stukjes' te eten? Word je lichtjes ongemakkelijk als er ondefinieerbare brokjes in dat kerstdessert zitten? De verklaring zit hem niet in kinderachtig gedrag, wel in de structuur van voedsel, die minstens even belangrijk is als de smaak. 

5 reacties

 • DIRK JULIUS VANDESSEL

  5 jaar geleden
  Bijlange niet !
 • Mike De Coster

  5 jaar geleden
  Zoals hieronder gezegd, ik ken meer mensen die liever met stukjes eet dan zonder, inclusief mezelf.
 • paul piens

  5 jaar geleden
  Ik hou van stukjes, dat geeft ten minste de indruk dat er werkelijk inzit wat is belooft en niet iets uit een smaak flesje.
 • Paul De Mol

  5 jaar geleden
  Waat? Ik eet niets liever als iets met brokjes in. Yoghurt met stukjes fruit, koekjes met stukjes chocolade of bessen in, appelmoes met brokken, grof gestampte aardappelen, chocolade met stukjes sinaasappelschil, ijs met stukje chocolade, enz. Drie brokjes geven net wat structuur en wijzen op meer echt voedsel dan een uiterst gepureerde substantie, die meer op een kunstmatig chemisch product lijkt. Bah, dat is pas vies.
 • Diane Bernaerts

  5 jaar geleden
  Raar: ik heb mijn yoghurt net het liefst "met stukjes".
 1. PayPal verliest een belangrijke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een kredietkaart?
  Spaargids.be

  PayPal verliest een belangrij­ke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een krediet­kaart?

  Het betaalplatform PayPal stopt met het vergoeden van retourkosten. Een vergoeding daarvoor indienen is dus niet langer mogelijk. PayPal verliest daarmee een grote troef in vergelijking met andere betaaldiensten. Op welk vlak verschilt het dan nog van een kredietkaart? En hoe populair is PayPal in België eigenlijk? Spaargids.be maakt de analyse.
 2. Deze 3 ovenschotels uit het nieuwe boek van Wim Ballieu zijn een portie pure nostalgie. “Ik heb een grote liefde voor gehakt en patatten”
  PREMIUM

  Deze 3 ovenscho­tels uit het nieuwe boek van Wim Ballieu zijn een portie pure nostalgie. “Ik heb een grote liefde voor gehakt en patatten”

  Chef Wim Ballieu groeide op met de ovenschotels van zijn mama en metje Mariette. “Voor mij zijn die schotels nostalgie voor de smaakpapillen en de soul.” In zijn nieuwe kookboek ‘Ovenschotels’ verzamelde hij zesenzestig recepten, rangschikte ze per seizoen en zette de lokale telers en boeren in de schrijnwerpers. Het boek is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: een kruidige parmentier, een verfijnd vispotje en een gezellige racletteschotel.