Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Waarom het ideale dieet constant verandert

We krijgen intussen kop noch staart aan al het voedingsadvies dat in zowat alle magazines op ons af wordt gestuurd. De ene keer is het ideale dieet glutenvrij, de andere keer zijn koolhydraten uit den boze en de week erop zijn suikers dan weer de boosdoener van je overgewicht. Waarom raken experts het maar niet eens over het ideale dieet?

 1. Het gehypete merk dat zich ‘Le Creuset voor millennials’ noemt, komt nu met de ‘Perfect Pot’ op de proppen

  Het gehypete merk dat zich ‘Le Creuset voor millenni­als’ noemt, komt nu met de ‘Perfect Pot’ op de proppen

  Deze zomer was er voor foodies op Instagram geen ontsnappen aan. Óveral was de ‘Always Pan’ van het Amerikaanse merk Our Place te zien. In juli was hij al tien keer uitverkocht geweest en op de wachtlijst stonden zo'n 50.000 mensen. Niet zó gek, als je weet dat Oprah Winfrey fan is en het merk zich ‘Le Creuset voor millennials’ noemt. Dat succesverhaal wil Our Place nu uitbreiden met een broertje voor de ‘Always Pan’: de ‘Perfect Pot’.
 2. Sergio Herman legt uit hoe hij verse garnaalkroketten maakt: “De buitenkant is gepaneerd in Japans broodkruim”
  Play

  Sergio Herman legt uit hoe hij verse garnaalkro­ket­ten maakt: “De buitenkant is gepaneerd in Japans broodkruim”

  Deze zomer serveert Sergio Herman (51) in het pop-uprestaurant ‘Moules Frites’ zes weken lang kraakverse mosselen op het strand van Zeebrugge. De sterrenchef bedacht voor de gelegenheid een driegangenmenu: verse garnaalkroketten, mosselen en de ultieme dame blanche. Exclusief op HLN zal Sergio deze week elke dag één gerecht voorstellen en uitleggen hoe je het maakt. Vandaag op het menu: verse garnaalkroketten met handgepelde garnalen.