Magdalena Kielt uit Polen, Muna Abdullrahman uit Soedan en Morgana Cappellari uit Brazilië.
Volledig scherm
PREMIUM
Magdalena Kielt uit Polen, Muna Abdullrahman uit Soedan en Morgana Cappellari uit Brazilië. © Greetje Van Buggenhout

Voor op drukke dagen: 3 vrouwen delen een voedzaam gerecht uit hun cultuur dat snel klaar is. “Belgen zijn conservatief, vind ik”

Na een drukke dag snel een voedzame maaltijd op tafel toveren, het is een grensoverschijdende ambitie. Drie vrouwen uit drie andere culturen verklappen hoe zij het doen. Tegelijk geven ze ons een hapje wijsheid mee uit hun hoek van wereld. De Poolse Magdalena toont hoe we lekkers uit de natuur kunnen herontdekken, de Soedanese Muna leert ons hoe we van eten een nog socialere gebeurtenis maken en de Braziliaanse Morgana doet ons kennismaken met onbekende vruchten. “Ik vind het nog steeds een beetje een belediging als iemand hier zijn bord niet leegeet.”

 1. Proef eens sushi van hier, smørrebrød met haring en lokale guacamole. Vijf wereldgerechten in een duurzaam jasje
  Goed Gevoel

  Proef eens sushi van hier, smørrebrød met haring en lokale guacamole. Vijf wereldge­rech­ten in een duurzaam jasje

  Heerlijk zomers en verrassend: de wereld op je bord. Als we dan toch een minpuntje mogen aanstippen: exotische producten moeten vaak een lange weg afleggen voor ze bij ons op tafel belanden. Elise Van de Poele, die kookt met oog op de planeet, vult toppers uit de wereldkeuken daarom aan met duurzaam lekkers van dichterbij. En of het nu gaat om paella, sushi, smørrebrød, curry of taco’s, aan smaak hoef je zeker niet in te boeten.
 2. Hoe herken je een slechte mossel? En hoe maak je ze het best klaar? Sterrenchef geeft advies
  PREMIUM

  Hoe herken je een slechte mossel? En hoe maak je ze het best klaar? Sterren­chef geeft advies

  Telkens het mosselseizoen opent, staan we als Belgen te popelen om het nieuwe zwarte goud als eerste te gaan proeven. Ook dit jaar was dat niet anders. Het nieuwe pop-uprestaurant Moules // Frites van chefs Sergio Herman en Syrco Bakker op het strand van Zeebrugge was vrijwel meteen uitverkocht. De ideale aanleiding om met Syrco het waarheidsgehalte van enkele fabels over mosselen af te toetsen. Mogen we echt enkel mosselen eten in maanden met een ‘r’? Hoe weet je of een mossel slecht is? En wat is de beste manier om mosselen te reinigen ?
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.