Niet Nu Laura aan het werk.
Volledig scherm
Niet Nu Laura aan het werk. © Thomas Geuens

Vlaamse illustratrice Niet Nu Laura strijdt met 13 andere artiesten tegen voedselverspilling “want lelijke groentjes zijn ook lekker”

Voedselverspilling een halt toeroepen is een van de punten hoog bovenaan de klimaatagenda staan. Omdat het vandaag World Environment Day is, bundelt de app Too Good Too Go de krachten met veertien Europese artiesten, waaronder de Antwerpse Niet Nu Laura. Zij ontwierpen prachtige posters die je thuis kunt ophangen als geheugensteuntje. Handig, want zo word je eraan herinnerd om op tijd restjes in te vriezen en die kromme komkommer toch te verwerken in een salade. 

 1. Zin in wat variatie in de lunchbox? Laat je kids hun beleg kiezen op dit krokant courgette-wortelbrood
  Lidl

  Zin in wat variatie in de lunchbox? Laat je kids hun beleg kiezen op dit krokant courgette-wortel­brood

  Nu het schooljaar stilaan op zijn einde loopt, is het soms moeilijk om creatief te blijven bij het vullen van de brooddozen. Snacktomaatjes of minikomkommertjes als tussendoortje zijn leuk, maar waarom zou je de dagelijkse portie groenten niet verstoppen in het brood zelf? Dit courgette-wortelbrood vult lekker, is extra voedzaam door de pitten en zaden en is bovendien te combineren met vrijwel elk beleg.
 2. Laura Janssens zorgde in 2020 voor de leukste coronart: “Ik kreeg dit jaar veel reacties als ‘Merci om mij te doen lachen’”
  PREMIUM

  Laura Janssens zorgde in 2020 voor de leukste coronart: “Ik kreeg dit jaar veel reacties als ‘Merci om mij te doen lachen’”

  Een tijd geleden vroegen we welke vrouwen het afgelopen jaar het meeste indruk maakten. Jullie stemden massaal op Laura Janssens (30), die met haar grappige strips iedereen wist op te beuren. Uiteindelijk glipte ze nipt de top 20 binnen. Hoe ze 2020 zelf heeft ervaren? “Professioneel was het een goed jaar, op persoonlijk vlak niet zo. Eind juni is mijn oma (82) overleden. Ze werd, na een ziekenhuisopname door corona, nooit terug de oude.”
 1. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.