Visdag! Loïc maakt coquilles met beurre blanc van prosecco
loicVTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt hij coquilles met beurre blanc van prosecco.
INGREDIËNTEN
1 sjalot
prosecco
3 handvol edamameboontjes
4 lente-uien
culinaire room
geconcentreerde groentebouillon
handvol verse spinazie
verse munt
6 coquilles
kress
BEREIDING
1. Snipper een sjalot fijn, houd de uiteinden bij voor later.
2. Stoof de sjalot aan en voeg een glas prosecco toe.
3. Ontdooi 3 handvol edamameboontjes.
4. Snijd het groen van de lente-ui en maak ze proper.
5. Dop de boontjes door erop te duwen.
6. Doe een handvol edamameboontjes in een steelpan.
7. Voeg het groene van de lente-ui en de rest van de sjalot ook.
8. Voeg culinaire room toe aan de prosecco.
9. Voeg een bodem water toe aan de groene groenten.
10. Voeg ook geconcentreerde groentebouillon toe.
11. Doe de lente-uien in een steelpan en voeg boter toe.
12. Voeg een bodem water en geconcentreerde groentebouillon toe.
13. Spoel een handvol spinazie en voeg toe.
14. Mix de groene groenten tot een puree.
15. Voeg verse munt toe en een klontje boter.
16. Kruid af met peper en zout en mix opnieuw.
17. Zeef de puree.
18. Kruid de coquilles aan beide kanten met peper en zout.
19. Besprenkel ze met olijfolie.
20. Brand de lente-uien kort aan.
21. Doe sesamolie over de edamameboontjes.
22. Bak de coquilles kort aan in wat olijfolie.
23. Voeg nog wat boter toe aan de saus en meng.
24. Dresseer. Werk af met kresse.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Uitblinken met bladerdeeg? ‘TwinCooks’ Elsie en Leen delen 3 gezonde, snelle en vegan recepten met een crunch
-
Lidl
Mag het wat meer zijn? Aan deze gegrilde oesters kan niemand weerstaan
Klassiekers zijn er om gekoesterd te worden, en daar is de oester er één van. Met dit feestelijke hapje geef je je apero net wat meer cachet. Geen parels, wel een heerlijke combinatie van de zilte smaak van oesters met een laagje van paprika, peterselie en, jawel, wodka. Slurp! -
Mijnenergie
Elk zonnepaneel een eigen omvormer? Dit zijn de voor- en nadelen
Zonnepanelen hebben logischerwijze nood aan voldoende zonlicht. De schaduw van een hoge boom of aanpalend gebouw beïnvloeden het rendement op negatieve wijze. De oplossing bestaat erin om niet te kiezen voor één centrale omvormer, maar te opteren voor micro-omvormers per paneel. Al kent dat systeem ook minpunten. Sectorfederatie ODE maakt voor Mijnenergie.be de afweging. -
-
Queen Elizabeth lanceert bakwedstrijd voor haar verjaardagsdessert. Dit zijn 3 geliefde recepten van de zoetekauw
-
Last van een winterdip? Met deze opkikkers zet je een portie energie op tafel
De feestdagen zijn dan wel voorbij, de winter is dat nog lang niet. Heb jij last van de donkere dagen, en voel je je vermoeid, lusteloos en prikkelbaar? Door gevarieerd en juist te eten, krik je je humeur én je energieniveau weer op. Zorgvuldig voor jou geselecteerd: drie easy peasy gerechten bomvol heerlijke ingrediënten die je vitaliteit een boost geven. -
Mijnenergie
Welkomstkorting van 500 euro voor gas en stroom? Zo mispak je je niet aan de kleine lettertjes
De energieleveranciers hengelen weer intensief naar nieuwe klanten. Ze gebruiken onder meer welkomstkortingen als geliefd lokmiddel. Vooral de grote marktspelers kennen interessante voordelen toe, tot zelfs meer dan 500 euro wanneer je een contract voor aardgas en elektriciteit bij hen afsluit. Bij vaste tarieven blijven de kortingen voorlopig onbestaande of zeer beperkt. Mijnenergie.be maakt een overzicht. -
De klassieke, rechthoekige handtas is passé. Dit model is wél erg hot deze zomer
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer